Australia Powerball

Australia Powerball
Koop hier online loten voorAustralia Powerball
15%
Korting via ons:VOORWAARDEN: Exclusief 15% korting op Powerball loten bij theLotter.com.

Meespelen met de Australia Powerball

Als je aan grote loterijen denkt, denk je misschien meteen aan de Amerikaanse Powerball. Maar wist je dat Australië ook zijn eigen variant op dit spel heeft? De basis van deze loterij is in beide landen hetzelfde. Toch hebben de Australiërs er een heel eigen draai aan weten te geven. Het is dus zeker interessant om je eens in deze overzeese loterij te gaan verdiepen.

Ontdek de Australische variant van Powerball

Goede ideeën vinden snel navolging. Dat geldt zelfs in de loterijwereld. Geïnspireerd door de Amerikaanse Powerball kwam Australië daarom in 1996 met een eigen Powerball trekking. De Australische Powerball wordt georganiseerd door de Tatts Group, dat deel uitmaakt van the Lott. Deze overkoepelende organisatie is verantwoordelijk voor alle grote loterijen in het land. Dat geeft natuurlijk meteen vertrouwen als je loten voor de Powerball koopt.

Maak je lottoformulier klaar voor de trekking

Elke donderdag om 10.45 uur (GMT) zitten loterijspelers klaar voor de trekking van de Australische Powerball. Er is één trekking per week, maar dat maakt de Powerball zeker niet minder spannend dan loterijen die de machines vaker laten draaien. Wil je zelf je geluk beproeven? Zorg dan dat je de formulieren op tijd hebt ingeleverd zodat je zeker weet dat je officieel meespeelt.

Bij de Australische Powerball moet je in totaal 7 cijfers op het formulier aankruisen. Het gaat om 6 van de 40 reguliere getallen én de Powerball (hierbij heb je keuze uit 20). De eerste keer dat de trekking via dit systeem plaatsvond, was in maart 2013. Voor die tijd moesten spelers 5/45 (regulier) en 1/45 (Powerball) nummers correct voorspellen. Maar door het formulier te veranderen, hebben de Australiërs het spel nóg spannender gemaakt.

Australische en Amerikaanse Powerball: wat zijn de verschillen?

Het is uiteraard niet toevallig dat deze Australische loterij de naam Powerball heeft gekregen. Het spel is namelijk volledig gemodelleerd naar de Amerikaanse variant. Een slimme zet, want US Powerball is al sinds 1992 razend populair. En op dat succes kon de Australische Powerball loterij vanaf het begin mooi meeliften.

Hoewel de opzet van beide Powerball loterijen hetzelfde is, zijn er ook zeker verschillen te ontdekken. Dat begint al bij het lottoformulier. Net als bij US Powerball bestaat het formulier bij de Australische variant uit twee delen: één deel met ‘reguliere’ nummers en één deel met de Powerball. Het aantal nummers verschilt alleen behoorlijk. Zo heeft de Amerikaanse Powerball een formulier met 69 reguliere cijfers waarvan je er 5 goed moet raden. Bij de Australische Powerball moet je een nummer meer aankruisen, al heb je wel aanzienlijk minder getallen om uit te kiezen (40 dus). Het vlak met de Powerball bestaat in Amerika uit de nummer 1 tot en met 26. In Australië heeft dit deel niet 26 maar 20 nummers.

Dit aangepaste lottoformulier heeft zonder twijfel gevolgen voor de winkansen. Doordat er minder getallen zijn om uit te kiezen, is de kans dat je wint namelijk aanzienlijk groter dan bij de Amerikaanse Powerball. De jackpot ligt bij de Australische Powerball dan wel weer een stukje lager. Toch zijn er nog steeds veel mooie prijzen om te winnen.

Win de jackpot met Powerball

De Australische Powerball heeft als motto ‘One ball could change it all!’. En als je de jackpot wint, verandert je leven inderdaad in één klap. De jackpot van de Australische Powerball kan niet tippen aan die van zijn grote Amerikaanse broer. Al laten trekkingen uit het verleden zeker zien dat jackpotwinnaars niet teleurgesteld achterblijven.

Op 1 maart 2007 brak Powerball het eerste record van vele die nog gingen volgen. De jackpot van 33 miljoen Australische dollar was namelijk het hoogste bedrag dat in dit land ooit bij een loterij was gevallen. Inmiddels staat het recordbedrag bij Powerball zelfs alweer op 80 miljoen Australische dollar. In euro’s is dat ruim 53 miljoen. Is de jackpot gevallen? Dan begint de telling weer bij het basisbedrag van 3 miljoen Australische dollars.

Qua jackpot zijn er enkele opmerkelijke verschillen tussen de Australische en Amerikaanse Powerball. Uiteraard is het te winnen bedrag bij de Amerikaanse versie van een heel andere orde dan die van de Australische Powerball. Maar als je bij de laatste de jackpot wint, ontvang je het hele bedrag wel in één keer. Dat is wel anders bij US Powerball, waar het bedrag over 30 jaar verspreid wordt. Bovendien was er in het verleden meestal maar één winnaar die er met de jackpot van de Australische Powerball vandoor ging. In de Verenigde Staten wordt het bedrag bijna standaard gedeeld door meerdere loterijspelers. Dit maakt het meteen aantrekkelijk om de US Powerball eens in te ruilen voor de Australische variant. 

Dit zijn je kansen om te winnen

De winkansen zijn voor veel spelers een belangrijke reden om de ene loterij boven de andere te verkiezen. De kans om de jackpot te winnen is bij Powerball Australië 1 : 76.767.600. Twijfel je of je toch niet beter voor US Powerball kunt kiezen? Houd dan in je achterhoofd dat de kans op de jackpot hier maar 1 : 292.201.338 zijn. Dat is toch een behoorlijk verschil.

Behalve de jackpot zijn er natuurlijk ook nog heel wat andere prijzen te winnen. De Australische Powerball kent 8 prijscategorieën. Je hebt al prijs als je twee reguliere getallen én de Powerball juist hebt. De kans dat dit lukt, is 1 : 110. Hier zie je ook meteen wat een compacter formulier met de winkansen doet. Want bij US Powerball heb je 1 : 701 kans om dezelfde 3 getallen goed te raden. Al moeten we er we bij zeggen dat je bij de Amerikaanse versie al prijs hebt als je alleen de Powerball correct voorspelt.

Bestel je eigen loten voor de Powerball

Krijg je al zin om voor die miljoenenjackpot van de Australische Powerball te gaan? Dat kan door je loten te kopen via theLotter.com. Vul je geluksnummers in, druk op de ‘speel’-knop en rond je bestelling af. Binnen no time heb je de officiële loten binnen waarmee je meespeelt. En na die eerste keer wil je vast vaker meespelen met de Australische Powerball. Want door de goede winkansen zit je op het puntje van je stoel tegen de tijd dat de trekking begint.

Australia Powerball

De Australia Powerball is één van de meest populaire en grootste loterijen van Australië. De Australia Powerball vindt plaatst iedere week op donderdagavond waarbij gigantische geldprijzen te winnen zijn. Wil je een keer meespelen in deze Australische loterij? Koop eenvoudig en betrouwbaar online loten voor de Australia Powerball. Je ontvangt bij het meespelen met 5 trekkingen via Loten.com een aantrekkelijke 15% korting op het kopen van loten. Zo maak jij misschien wel kans op het winnen van zo’n gigantisch geldbedrag!

Bekijk andere loterijen!