Australië OZ Lotto

Australië OZ Lotto
Koop hier online loten voorAustralia OZ Lotto
15%
Korting via ons:VOORWAARDEN: Exclusief 15% korting op Australia OZ Lotto loten bij theLotter.com.

Meespelen met loten in Australië OZ Lotto

In Europa zijn er heel wat interessante loterijen waar je aan kunt deelnemen. Ook de Amerikanen weten hoe ze goede kansspelen moeten organiseren. Maar als je van een gokje houdt én je wilt eens iets anders dan de standaard loterijen als US Powerball, El Gordo of Eurojackpot, kijk dan eens down under. In Australië kun je namelijk elke dinsdag deelnemen aan de OZ Lotto. Voor de eerste trekking van deze loterij moeten we alweer zo’n 25 jaar terug in de tijd. En in die 25 jaar is er veel veranderd waardoor OZ Lotto er alleen maar leuker en spannender op geworden is.

Van Saturday Lotto naar OZ Lotto

De Australische OZ Lotto heeft in de afgelopen jaren een heuse gedaanteverandering ondergaan. Dat begint al bij de naam. Toen de loterij op 26 februari 1994 voor het eerst werd georganiseerd, gebeurde dat onder de naam Saturday Lotto. Dit moet je overigens niet verwarren met die andere Australische Saturday Lotto, die anno nu nog steeds wordt gehouden.

Saturday Lotto was in 1994 de eerste nationale loterij van het land. Deelnemers van het spel moesten uit een formulier met 45 cijfers hun keuze maken en er uiteindelijk 6 selecteren. Dit systeem veranderde met ingang van de trekking van 18 oktober 2005. In plaats van 6 moesten spelers vanaf dat moment 7 cijfers op het formulier aankruisen, wat meteen positieve gevolgen had voor de winkansen. Dit aangepaste spel vroeg natuurlijk om een nieuwe manier om de loterij bij de Australiërs onder de aandacht te brengen. De nadruk moest op die zevende bal komen te liggen waardoor de naam Saturday Lotto sneuvelde. Het werd nu Super 7’s OZ Lotto of OZ 7 Lotto (afhankelijk van de staat waarin het lot werd verkocht). In 2012 kwam er dan eindelijk één officiële naam voor de loterij: OZ Lotto. Ironisch genoeg is het getal 7 sinds 2012 dus niet meer in de naam terug te vinden.

Ben jij al klaar voor de trekking van OZ Lotto?

Elke dinsdagavond om 20.30 uur plaatselijke tijd zit heel loterijminnend Australië klaar voor de trekking van OZ Lotto. Speel je zelf vanuit Europa mee? Vanwege het grote tijdsverschil is de dinsdagochtend voor jou het moment van de waarheid.

Voor je je kunt verheugen op de trekking, moet je natuurlijk eerst een lot kopen. Dit kan onder andere bij theLotter en Lottosend. Het formulier van OZ Lotto bestaat uit 45 getallen (1 tot en met 45) en het is jouw taak om de 7 winnende cijfers aan te kruisen. Maar nadat de eerste 7 ballen uit de machine zijn gerold, is de trekking nog niet voorbij. OZ Lotto werkt namelijk met het redelijk unieke systeem van 2 bonusballen. Grote loterijen zoals US Powerball, Mega Millions en EuroMillions werken ook met bonusballen. Bij de Amerikaanse loterijen heet deze extra bal de Powerball of Mega Ball, terwijl EuroMillions het over sterren heeft. Het verschil met deze loterijen is alleen dat deze extra getallen bij OZ Lotto niet op het formulier staan. Ze zijn puur bedoeld als aanvulling om de kans op een grote prijs te verhogen. Met dit systeem ontstaan de volgende prijscategorieën:

  • Eerste prijs (jackpot): Om de jackpot te winnen, moeten alle 7 reguliere getallen goed zijn. De extra ballen zijn hier niet van invloed. De kans op de jackpot is 1 op 45.379.620.
  • Tweede prijs: Hierbij spelen de bonusgetallen een grote rol. Je wint de tweede prijs namelijk als je 6 van de getrokken reguliere getallen én 1 bonusgetal op je lot hebt staan. De winkans is 1 op 3.241.401.
  • Derde prijs: Alleen 6 van de 7 reguliere getallen zijn goed. Dit levert een winkans op van 1 op 180.078.
  • Vierde prijs: Met 5 reguliere getallen én minimaal 1 bonusgetal goed, is de vierde prijs voor jou. De kans hierop is 1 op 29.602.
  • Vijfde prijs: Van de eerste 7 ballen die uit de machine komen rollen, zijn er al 5 goed. De bonusgetallen staan niet op het formulier waardoor je niet de vierde maar de vijfde prijs hebt. De winkansen zijn 1 op 3.430.
  • Zesde prijs: Van alle getrokken ballen zijn alleen 4 reguliere getallen goed. De kans op deze prijs is 1 op 154.
  • Zevende prijs: Je hebt een kans van 1 op 87 op de zevende prijs. Hiervoor moeten 3 reguliere getallen én minstens 1 bonusgetal op je lottoformulier staan.

Ga voor de jackpot van OZ Lotto

Een mooie prijzenpot is voor veel spelers een belangrijke reden om de ene loterij boven de andere te verkiezen. En wat dat betreft zit je bij het Australische OZ Lotto echt wel goed. De jackpot begint bij een bedrag van 2 miljoen Australische dollar. In euro’s is dit ongeveer 1,3 miljoen. Dat is alvast een behoorlijk geldbedrag. Maar het mooie van OZ Lotto is dat er geen maximum is als het gaat om de jackpot. De prijzenpot groeit net zolang tot er een winnaar is. Zo kwam de jackpot in 2012 al eens uit op een bedrag van 112 miljoen Australische dollar (zo’n 74 miljoen euro). Er waren meerdere spelers die dezelfde getallen op hun lot hadden ingevuld, waardoor het bedrag met zijn vieren moest worden gedeeld. Toch gingen deze nieuwbakken miljonairs er nog steeds met een prachtig geldbedrag vandoor.

Meedoen aan de leukste loterij van Australië

Er is zelfs geen enkele andere loterij in Australië die zo’n hoge recordjackpot heeft als OZ Lotto. Ook het bijzondere systeem met bonusballen zorgt ervoor dat steeds meer mensen OZ Lotto weten te vinden. Wil je zelf meedoen en kijken of Australië jouw sleutel tot geluk is? Koop dan online een lot en vul de getallen in waarvan jij denkt dat ze uit de machine rollen. Mocht je de miljoenenjackpot winnen dan heb je meteen de perfecte bestemming gevonden om de overwinning te vieren: Australië!

Australie OZ Lotto

De Australië OZ Lotto is misschien wel de leukste loterij die aan de andere kant van de wereld gespeeld wordt. Vooral de steeds groeiende jackpot maakt deze loterij erg aantrekkelijk. Wil jij een keer meespelen met de Australische OZ Lotto? Klik hieronder op de button en speel mee!

Bekijk andere loterijen!