Canada Lotto 649

Canada Lotto 649
Koop hier online loten voorCanada Lotto 649
15%
Korting via ons:VOORWAARDEN: Exclusief 15% korting op Powerball loten bij theLotter.com.

Meespelen met de Canada Lotto 649

Canadezen staan bekend om hun liefde voor de natuur en uiteraard voor die ene nationale sport: ijshockey. Maar op woensdagavond stijgt de spanning echt niet alleen omdat er een ijshockeywedstrijd aan zit te komen. En op zaterdag staat het hoofd van de Canadezen naar meer zaken dan enkel de vraag of ze gaan hiken, varen of toch maar gaan vissen. Op deze dagen is het namelijk tijd voor de trekking van Canada Lotto 649. Met de mooie geldbedragen die hier te winnen zijn, krijg je vanzelf zin om ook eens een lot te kopen.

Meespelen met de populairste loterij van Canada

Canada kent een aantal grote nationale loterijen. Lotto 649 is daarvan misschien wel de populairste. Dat is ook niet zo gek als je weet dat deze loterij elke week weer nieuwe miljonairs aan het rijtje toe kan voegen. Sommigen houden de jackpot voor zichzelf, en anderen delen het geld graag met de mensen om hen heen. Dat laatste gebeurde in 2005. De jackpot van 54,3 miljoen Canadese dollar (ongeveer 36,5 miljoen euro) ging naar een groep van 17 collega’s, die gezamenlijk geld in hadden gelegd om loten te kopen. Maar het team bestond uit net iets meer dan die 17 mensen. Er werd daarom besloten om het geld met zijn allen te delen zodat iedereen er een flinke som geld aan overhield. Als dat geen teamspirit is?

Canada Lotto 649 door de jaren heen

De Canadese Lotto wordt gespeeld sinds 1982. Het was de eerste Canadese loterij waarbij spelers hun eigen getallen mochten kiezen. Een goede zet, want dit geeft hen toch een beetje het idee dat ze zelf invloed hebben op de uitslag. Inmiddels is deze manier van spelen in Canada (net als in veel andere landen) gemeengoed geworden.

De drijvende kracht achter de Canada Lotto 649 is de Interprovincial Lottery Corporation (ILC). Deze organisatie is verantwoordelijk voor alle grote loterijen van het land. Om Canada Lotto 649 aantrekkelijk te houden, is er sinds 1982 wel het één en ander veranderd. Zo is het aantal trekkingen bijvoorbeeld verdubbeld. Tot 1985 was er alleen een trekking op zaterdag, maar daar is de woensdagavond bij gekomen.

In 2004 was het tijd voor de volgende stap. Doordat de grote loterijen in de Verenigde Staten gigantische geldbedragen uitkeerden, moest Canada Lotto zorgen dat ze betere concurrentie konden bieden. Voor Canadezen die aan de grens woonden was het namelijk erg aantrekkelijk geworden om in Amerika loten te kopen voor bijvoorbeeld Mega Millions of Powerball. Een hogere jackpot was dus noodzakelijk. Het minimale jackpotbedrag steeg van 2 miljoen naar 3 miljoen Canadese dollar. In september 2013 werd dit bedrag nog een keer verhoogd naar 5 miljoen dollar. Deze nieuwe prijzenpot bleek een groot succes. In de jaren van zijn bestaan zijn er dankzij Canada Lotto 649 al meer dan 300 nieuwe miljonairs gekomen.

Kies de 6 winnende getallen van de Canadese Lotto

Of je de jackpot wint of niet is puur een kwestie van geluk. Toch voelt het altijd lekker als je zelf mag bepalen met welke getallen je meespeelt. Bij Canada Lotto 649 moet je de 6 winnende nummers eruit zien te pikken. Zoals de naam van de loterij al zegt, bestaat het formulier uit 49 getallen. Het is dus nog een hele kunst om de juiste te selecteren. Gelukkig biedt de loterij een kleine uitweg. Want nadat de 6 reguliere getallen zijn getrokken, komt er nog een extra bal uit de machine. Deze heeft geen invloed op de jackpot, maar wel op een aantal van de overige prijzen. Als je 5 van de 6 getallen goed hebt, wordt het heel hard duimen dat jouw laatste nummer alsnog als bonusbal tevoorschijn komt.

De regels van Canada Lotto 649 zijn erg simpel. Dat is ook één van de redenen waarom zoveel mensen klaarzitten voor de trekking. Je kunt twee keer per week meespelen met deze loterij. De trekking is op woensdag- en zaterdagavond om 21.30 uur lokale tijd. Heb je niet de mogelijkheid om live te kijken naar de uitslag van de Canadese Lotto? Als je meespeelt via de online loterijdienst theLotter dan is dat geen probleem. Je kunt je namelijk gewoon inschrijven voor de meldingen met uitslagen. Zo zie je meteen of de trekking je dit keer een hoog geldbedrag oplevert of dat je moet wachten op de volgende kans.

Elke week nieuwe miljonairs

Dankzij Canada Lotto 649 komen er wekelijks nieuwe miljonairs bij. Een deel van hen wint de jackpot, die minimaal is gevuld met 5 miljoen Canadese dollar. Als de jackpot niet valt, loopt het bedrag alleen maar op. Het interessante van Canada Lotto 649 is dat er geen maximum is. De recordjackpot van 64 miljoen dollar (ruim 43 miljoen euro) gaat in de toekomst dus ongetwijfeld een keer verbroken worden.

De kans dat je de jackpot wint, is bijna 1 op 14 miljoen. In de loterijwereld is dit redelijk gemiddeld. Daarnaast zijn er uiteraard nog veel meer prijzen waarbij de kansen ook een stuk groter zijn dat je ze wint. De kans dat je prijs hebt, is ongeveer 1 op 6,6. Aangezien er 7 verschillende prijscategorieën zijn, gaat het de ene keer om slechts een paar dollar en de andere keer misschien wel om een paar ton of een paar miljoen. De prijzen van Canada Lotto 649 zijn allemaal belastingvrij. Voor buitenlandse spelers gelden daarom de regels die in eigen land gehanteerd worden. Houd daar altijd rekening mee voordat je je rijk rekent.

Nog meer miljonairs met de Guaranteed Prize Draw

Er zijn veel geldprijzen te winnen bij de trekking van de Canadese Lotto. Maar naast de gewone prijzen bestaat er ook nog zoiets als de ‘Guaranteed Prize Draw’. Dat betekent simpelweg dat er bij elke trekking nog een extra geldbedrag van 1 miljoen Canadese dollar uitgaat.

Als speler hoef je hier niets voor te doen. Op elk officieel lot staat namelijk een 10-cijferige code. Uit alle codes die vergeven zijn, wordt een winnaar getrokken. De prijs van 1 miljoen Canadese dollar (ongeveer 673.000 euro) gaat er gegarandeerd uit. En jij kunt zomaar de gelukkige winnaar zijn.

Canada Lotto 649

De Canada Lotto 649 is één van de meest populaire en grootste loterijen van Australië. Wil je een keer meespelen in deze Canadese loterij? Koop eenvoudig en betrouwbaar online loten voor de Canada Lotto 649. Je ontvangt bij het meespelen met 5 trekkingen via Loten.com een aantrekkelijke 15% korting op het kopen van loten. Zo maak jij misschien wel kans op het winnen van zo’n gigantisch geldbedrag!

Bekijk andere loterijen!