De loterij gewonnen: wie maak je deelgenoot van je geheim?

Bij sommige loterijen is het verplicht om in de bekendheid te treden wanneer je een prijs hebt gewonnen. Je naam wordt dan bekendgemaakt en iedereen die je kent, weet ineens dat je een grote som geld op je rekening hebt staan. Niet bij alle loterijen is dit echter een verplichting. Wie vertel je dan wel dat je een grote prijs gewonnen hebt en wie niet?

Aan wie vertel je dat je de jackpot gewonnen hebt?

Wanneer je de jackpot gewonnen hebt, dan verandert je leven volledig. Je zal je uitgavenpatroon zeker aan gaan passen, maar dat moet je wel verantwoord doen. Dat is echter niet het enige dat zal veranderen. De mensen in je omgeving zullen merken dat je meer geld uitgeeft dan voorheen. Hoe kun je dit op een goede manier verantwoorden? Het kan zijn dat men het verdacht gaat vinden dat je ineens in een grote auto rijdt of dat je vier keer per jaar op vakantie gaat. 90% van de jackpotwinnaars vertelt de meest nabije familie over het winnen van de prijs. Dit betreft dan bijvoorbeeld je ouders, schoonouders of kinderen. 70% van de winnaars kiest daarbij ook ervoor om openheid te geven over de grootte van het gewonnen bedrag. Vaak deelt men hierbij ook een deel van de prijs uit. Vooral de kinderen kunnen doorgaans rekenen op een aanzienlijk bedrag. Maar liefst 89% van hen ontvangt namelijk een schenking van hun ouders, die niet lang geleden miljonair geworden zijn.

Het is echter opmerkelijk dat verdere familie, vrienden en collega’s vaak niets horen over het winnen van de prijs. Veel winnaars zijn bang dat men de hand op komt houden of juist jaloers wordt. Het is in het verleden wel vaker voorgekomen dat mensen opdringerig worden of hoge verwachtingen hebben wanneer ze horen dat je een grote geldprijs gewonnen hebt. Het komt zelfs zeer regelmatig voor dat jackpotwinnaars gebeld worden door vrienden van wie ze al vele jaren niets meer gehoord hebben. Het kan dan ook verstandig zijn om niet te veel mensen te betrekken bij jouw nieuwe fortuin.

Speel mee en ga verantwoord om met je prijs

Speel jij al mee in de loterij? Via TheLotter kun je gemakkelijk online loten kopen bij jouw favoriete loterij. Schaf bijvoorbeeld loten aan van MegaMillions of het USA Powerball. Daarbij maak je kans op miljoenenprijzen! Wanneer je verantwoord omgaat met je prijs, kunnen jij en je directe familie genieten van een ontspannen leven. Wacht dan ook niet langer en koop jouw loten nu online!

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie