Duitse lotto 6 aus 49

Lotto 6 aus 49
Koop hier online loten voorLotto 6 aus 49
15%
Korting via ons:VOORWAARDEN: Exclusief 15% korting op Lotto 6 aus 49 bij theLotter.com.

Meespelen met de Lotto 6 aus 49

De Duitse lotto 6 aus 49 is over de hele wereld populair. En dat heeft een goede reden. De loterij maakt namelijk met enige regelmaat spelers miljonair. Het duurt nooit al te lang voordat de jackpot valt zodat er weer een (paar) miljoen euro naar een nieuwe winnaar gaat. Maar bij de Duitse Lotto draait het zeker niet alleen om de jackpot. De overige geldprijzen liggen hoger dan bij veel andere Europese loterijen waardoor het wel heel aantrekkelijk is om af en toe een lot te kopen. Gelukkig hoef je daarvoor tegenwoordig niet meer in de auto stappen om de grens over te rijden. Want met de service van online loterijdiensten zoals theLotter en Lottosend kun je vanuit je eigen huis meespelen met je favoriete loterij.

Een loterij met een lange geschiedenis

Duitsers houden graag vast aan hun tradities. Het is daarom niet verrassend dat de Duitse Lotto al sinds 1955 gespeeld wordt. In die meer dan 60 jaar tijd is deze loterij uitgegroeid tot de populairste van het land. Miljoenen Duitsers hebben minimaal één keer in hun leven een lot gekocht om hun geluk te beproeven. En sinds de komst van online tussenpartijen zoals theLotter kunnen loterijliefhebbers van over de hele wereld meespelen.

De Duitse Lotto maakt sinds 1974 deel uit van de DLTB (Deutsche Lotto und Totoblock). Dit is een soort overkoepelende organisatie waarin 16 verschillende loterijen uit alle hoeken van het land verenigd zijn. In feite organiseren zij gezamenlijk de Duitse Lotto, al wordt het leidersstokje om de drie jaar weer door een andere loterij overgenomen. Dit is echt een spel van heel Duitsland en stiekem ook van ver daarbuiten.

Gewone lottoballen en het Supergetal

Bij de naam de Duitse Lotto hoort officieel de toevoeging ‘6 aus 49’. Je hebt dus maar weinig fantasie nodig om te bedenken wat de basisregels van het spel zijn. Het lottoformulier bestaat (zoals je ongetwijfeld wel verwacht) uit de cijfers 1 tot en met 49. Er vallen 6 ballen uit de lottomachine, en het ultieme doel is natuurlijk dat al die winnende getallen op je formulier staan. Toch dekt de naam Duitse Lotto 6 aus 49 niet het hele spel. Er bestaat namelijk ook nog zoiets als het Superzahl, oftewel het Supergetal. Dit is het extra nummer dat je op het lottoformulier in moet vullen. Je hebt de keuze uit de cijfers 0 tot en met 9, waarvan je er uiteindelijk eentje moet selecteren.

Het Superzahl is nog een relatief nieuw fenomeen in de Duitse Lotto. Het werd pas tijdens de trekking van 4 mei 2013 bij het spel geïntroduceerd. En op zich is dat vrij opvallend voor een loterij die zo graag vasthoudt aan zijn eigen tradities. Maar de verandering is minder groot dan het klinkt. Al sinds lange tijd is er namelijk een extra bal in het spel die invloed heeft op het verloop ervan. Het Superzahl was overigens niet de enige verandering. Op hetzelfde moment dat deze in het spel kwam, werd er ook een extra prijscategorie aan de Duitse Lotto toegevoegd. Voor jou als speler is dat zeker goed nieuws, want deze aanpassing heeft ervoor gezorgd dat winkansen alleen maar zijn toegenomen.

Word jij de volgende miljonair?

De trekking van de Duitse Lotto vindt twee keer per week klaar. Heb je een lot en wil je direct weten óf en wat je gewonnen hebt? Zorg dan dat je op woensdag om 18.25 uur en op zaterdag om 19.25 uur klaarzit. Want dit is hét moment dat je (samen met al die andere gokliefhebbers) kans maakt op de jackpot.

De jackpot van de Duitse Lotto begint standaard bij 1 miljoen euro. Net als bij elke andere loterij wordt het bedrag alleen maar hoger als de jackpot tijdens de trekking niet valt. De jackpot valt bij de Duitse Lotto doorgaans sneller dan bij veel andere grote loterijen. Je hoeft dus nooit lang te wachten voordat er weer een nieuwe miljonair aan de lange lijst met winnaars wordt toegevoegd. Je bent ongetwijfeld al ontzettend blij als je de jackpot wint en het minimale bedrag van 1 miljoen euro voor jou is. Maar ondanks dat de jackpot vaak snel valt, zijn er in de afgelopen decennia toch ook bedragen gevallen van enkele tientallen miljoenen euro’s. In 2006 ging een 41-jarige verpleger er vandoor met de hoofdprijs van 37,7 miljoen euro. Dit recordbedrag werd een jaar later alweer verbroken. De jackpot van 45,4 miljoen euro moest alleen wel gedeeld worden door drie winnaars, die allemaal meespeelden met dezelfde reeks getallen. Er zijn dus zeker mooie prijzen te winnen met een lot van de Duitse Lotto. 

Voel de spanning van de Duitse Lotto

Bij buitenlandse loterijen is het vaak lastig om de trekking live te volgen. Zonde, want dat maakt het spel juist extra spannend. Wat is er leuker dan dat je het formulier hebt ingeleverd, je met je lot klaar zit voor de tv en vervolgens de ballen één voor één uit de machine ziet rollen? Vooral als de eerste en de tweede bal goed zijn, neemt de spanning snel toe. Misschien ben jij dit keer wel degene die miljonair wordt dankzij een loterij.

Het leuke van de Duitse lotto is dat deze loterij die optimale spelbeleving wél biedt. Zelfs als je geen Duitse tv kunt ontvangen (de trekking wordt uitgezonden op de ZDF), is het gewoon mogelijk om de ballen te zien vallen. Elke trekking sinds 3 juli 2013 is namelijk via een livestream op de website van de Duitse Lotto te zien. Ben je net te laat? De uitzending blijft gewoon op de website (en ook op Youtube) staan zodat je op elk gewenst moment de spanning van de loterij kunt voelen. Het enige wat jij moet doen, is een lot kopen en heel hard duimen dat de Duitse Lotto jou geluk brengt.

Lotto 6 aus 49

De Duitse Lotto Lotto 6 aus 49 is de grootste en populairste loterij in Duitsland. Bij TheLotter speel je eenvoudig mee met online loten in de Duitse loterij en maak je kans op grote prijzen! Een keer meespelen? Klik op onderstaande link en speel mee met Lotto 6 aus 49!

Bekijk andere loterijen!