El Gordo 2018: een prijzenpot van 2,4 miljard euro

Elk jaar wordt Spanje weer geboeid door de jaarlijkse kerstloterij. Maar niet alleen Spanje volgt het op de voet, inmiddels is El Gordo over de hele wereld bekend. Deze beroemde loterij wordt altijd vlak voor kerst gehouden. In 2018 was de trekking weer op 22 december. Velen volgden de live tv-zender op de voet.

El Gordo, oftewel ‘The Fat One’

De Spaanse nationale loterij werd opgericht als liefdadigheidsinstelling. De loterij stamt al uit het jaar 1763! Later kreeg de loterij als doel om de staatskas te ondersteunen. El Gordo wordt ook wel ‘The Fat One’ genoemd. Geen wonder, want ook dit jaar was er weer zo’n 2,4 miljard euro te winnen met deze loterij. De hoofdprijs bedroeg 400.000 euro. Degenen die ticket 03347 hadden gekocht, mogen zichzelf dan ook zeker gelukkig prijzen. Zij mogen de hoofdprijs voor de kerstloterij gaan innen. Naast de hoofdprijs zijn er in deze loterij heel veel kleinere prijzen te winnen. El Gordo is de grootste loterij ter wereld als het gaat over het prijzengeld. Doordat er veel prijzen te winnen zijn, is het animo om deel te nemen erg groot. De meeste mensen kopen hun loten al heel erg ver van tevoren. Dan spelen ze mee in teams of als individu. Als je zo’n 1,5 jaar van tevoren een lot koopt, dan kost dat maar ongeveer 20 euro.

Het volgen van de trekking is een echte traditie in Spanje. Tijdens de kerstvakantie zetten alle locals de tv aan om te volgen waar de prijzen vallen. Kinderen van een school in Madrid deden de trekking en deze werd uitgezonden vanuit het Teatro Real, de beroemde opera van Madrid. Na de trekking gaat alle aandacht dan naar de winnaars, die hun geluk vierden met flessen cava in bars, bij de loterijkantoren of gewoon op straat.

Een prijs die lager ligt dan 3.000 euro kun je gewoon innen bij de Spaanse verkooppunten, maar ligt de prijs hoger, dan moet die opgehaald worden bij een Spaanse bank, zoals Caixa. Je hebt maximaal 3 maanden de tijd om je prijs op te eisen. Dat betekent dat men voor 22 maart 2018 zijn of haar prijs geïnd moet hebben.

Online meespelen met El Gordo

Wist je dat je ook online mee kunt spelen met El Gordo? Dit kan gewoon via TheLotter. Zij schaffen dan de loten voor je aan en bewaren die voor je. Na de trekking hoor je of jij een prijs gewonnen hebt. Je kunt natuurlijk nu alvast voordelig loten aanschaffen voor de kerstloterij, maar El Gordo heeft ook elke zondag gewoon een trekking. Via TheLotter kun je ook met andere bekende loterijen meespelen, zoals MegaMillions.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie