El Gordo: de grote kerstloterij

De gezellige dagen aan het einde van het jaar zijn in Spanje extra gezellig. Daar is het hele land in afwachting van de uitslag van El Gordo, de wereldberoemde kerstloterij. Misschien zijn Spanjaarden wel een van de meest fanatieke volken als het op loterijen aankomt. De trekking vindt plaats tijdens de dagen voor kerst. De kerstloterij wordt al vanaf 1812 georganiseerd.

Wervelende dagen in Spanje

Het begint al op 8 uur ’s ochtends, op 22 december. De hele media staat die dag in het teken van de megaloterij. De tv, de radio en de kranten verkondigen vrijwel geen ander nieuws dan over de ‘Sorteo Extraordinario de Navidad’. Dat is ook geen wonder, want er hangt een miljoenenprijs aan vast die vele mensen zal doen duizelen. Het wordt wel eens de grootste loterij ter wereld genoemd en die naam krijg je als loterij natuurlijk niet zomaar. In 2017 bedroeg de jackpot maar liefst 2,38 miljard euro.

De prijs wordt verdeeld over de winnende loten en het maximum bedrag per lot bedraagt rond de 4 miljoen euro. Dat zorgt ervoor dat het een loterij is met heel veel winnaars. De kans om te winnen bedraagt 1 op de 100.000 en voor een grote internationale loterij is dat heel aantrekkelijk. Wanneer je voor de 4 miljoen wilt gaan, dan is het belangrijk dat je alle tien de delen van het winnende lot in handen hebt.
 

Koop hier jouw loten voor de Spaanse El Gordo !

 
In 2015 was de uitkomst van de trekking wel heel bijzonder. De prijs viel toen in een klein dorp in het zuiden van Spanje en het winnende lotnummer was in handen van een vluchteling. Hij woonde nog geen tien jaar in Spanje en was in 2007 uit Senegal gevlucht.

Iedereen kan meedoen aan de Lotería Nacional. De trekking wordt op een bijzondere manier uitgevoerd. Dit doen namelijk weeskinderen uit Madrid. Zij zingen en trekken de ballen, waarbij ze al zingend ook de winnende nummers bekendmaken. Dit gebeurt allemaal in de Lotería Nacional Hall in de Spaanse hoofdstad. Heb je gewonnen? Zorg er dan voor dat je je prijs binnen drie maanden int. Daarna zal deze namelijk verlopen zijn.

Meespelen met El Gordo

Natuurlijk kun je via TheLotter ook meespelen in de Spaanse loterij. Wil je meedoen aan El Gordo en de gekte voor deze jackpot meebeleven? Dat kan door online jouw loten te kopen via TheLotter. Op die manier maak jij ook kans op de megajackpot. Een kans die je beslist niet kunt laten lopen!

Voor de El Gordo kerstloterij moet je helaas (weer) wachten tot de volgende kersttrekking van 2018, al speel je ook iedere zondag online mee via o.a. TheLotter met de wekelijkse Spaanse loterij in El Gordo! 

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie