EuroMillions

EuroMillions
Koop hier online loten voorEuroMillions
15%
Korting via ons:VOORWAARDEN: Korting van toepassing op kopen 5 trekkingen via theLotter.com.

Meespelen met de EuroMillions Loterij

Eens in de zoveel tijd staan de Europese kranten er weer vol mee. En koppen als “Belg wint jackpot van EuroMillions en is ruim 150 miljoen euro rijker” of “Ier wint 88,5 miljoen bij EuroMillions” trekken vast ook jouw aandacht. Dat het bij deze loterij om grote bedragen gaat, is wel duidelijk. Maar aangezien meerdere Europese landen meespelen, is de kans om de jackpot te winnen klein. Lukt het je toch, dan zet EuroMillions je leven wel in één keer op zijn kop.

EuroMillions: Europa’s grootste loterij sinds 2004

EuroMillions is de grootste loterij van Europa. Het is geïnspireerd op loterijen uit de Verenigde Staten, zoals Mega Millions en US Powerball. Deze kansspelen zijn al lange tijd populair vanwege de gigantische geldbedragen die er te winnen zijn. Zoiets moest natuurlijk ook in Europa georganiseerd kunnen worden.

De eerste trekking van EuroMillions was begin 2004. Er deden op dat moment maar drie landen mee: het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Spanje. Toch werd het aantal deelnemende landen datzelfde jaar nog flink uitgebreid met België, Oostenrijk, Portugal, Ierland, Luxemburg en Zwitserland. Deze negen landen zijn nog steeds van de partij. Daarnaast is het voor spelers uit andere landen inmiddels ook mogelijk om mee te spelen met Europa’s grootste loterij. Dit gebeurt gewoon online.

Zo speel je mee met de EuroMillions loterij

De EuroMillions loterij werkt eigenlijk heel simpel. Het lot dat je koopt, bestaat uit een rooster met vijftig cijfers. De bedoeling is dat je hier vijf cijfers van aankruist. Maar dan ben je er nog niet. Onder dit rooster staan namelijk ook nog twaalf sterren, en daar moet je twee nummers van selecteren. Daarna is het wachten op de trekking. Schieten je bij het invullen van het formulier nog geen cijfers te binnen die goed voelen? Misschien ga je dan wel voor de zogenaamde Quick Pick. Hierbij wordt de spelcombinatie willekeurig bepaald door de computer.

De trekking van EuroMillions vindt elke dinsdag en vrijdag plaats in Parijs. Door de massale interesse in deze loterij is de trekking in veel deelnemende landen gewoon op tv te volgen. Met het lot in je hand zie je de nummers één voor één op het scherm verschijnen. Dit maakt het extra spannend, vooral als je de eerste nummers goed blijkt te hebben. De trekking begint altijd met de vijf winnende cijfers van het grote rooster. Als deze trekking klaar is, volgen de balletjes met de sterren.

Enkelvoudige en meervoudige formulieren

Als je nooit met EuroMillions loterij hebt meegedaan, vind je één rooster misschien wel genoeg. Spelers die de smaak te pakken hebben, gaan al snel voor meerdere enkelvoudige loten tegelijk. Je spreidt je kansen en dat kan tot mooie winstbedragen leiden.

Behalve enkelvoudige heeft EuroMillions ook meervoudige loten. Hierbij kun je meer dan vijf cijfers en twee sterren op het formulier aankruisen. Het voordeel is dat de kans toeneemt dat de ingevulde combinaties tijdens de trekking voorbijkomen. De prijs van zo’n meervoudig lot ligt daarom wel een stuk hoger dan voor een enkelvoudig lot.

Wanneer win je de EuroMillions?

Om alle correcte nummers en sterren op je lot aan te kruisen, is nog een hele klus. Gelukkig hoef je er maar twee goed te hebben om te winnen. Maar het werkt natuurlijk wel zo dat hoe meer je er juist hebt voorspeld, hoe meer geld je wint. De kleinste prijzen beginnen ongeveer bij 4 euro, al is het exacte geldbedrag vooraf nooit te voorspellen. Per winstrang wordt het totaalbedrag namelijk gedeeld door het aantal winnaars. Zo kun je de ene keer net wat meer geluk hebben dan de andere keer.

Word schandalig rijk met EuroMillions

Het motto van EuroMillions had niet beter gekozen kunnen worden. Want als je de jackpot wint, word je inderdaad schandalig rijk. De jackpot van EuroMillions begint bij een bedrag van 17 miljoen en kan zelfs oplopen tot 190 miljoen. Elke keer wanneer een trekking geen jackpotwinnaar oplevert, wordt het bedrag verhoogd met een bepaald percentage van de totale inzetten. Het duurt uiteindelijk wel even voordat het maximale winstbedrag is bereikt.

Mocht je alle cijfers en sterren goed hebben, wil dat overigens nog niet zeggen dat het complete jackpotbedrag voor jou is. Het kan zomaar gebeuren dat een andere speler dezelfde combinatie heeft ingevuld waardoor je de winst moet delen.


De EuroMillions SuperTrekking

Bij elke reguliere trekking van EuroMillions maak je kans op de jackpot. Maar daarnaast is er nog een ander fenomeen om rekening mee te houden: de SuperTrekking oftewel ‘SuperDraw’. Deze speciale trekking vond tot 2016 standaard drie keer per jaar plaats. Tegenwoordig bepaalt de organisatie van EuroMillions zelf wanneer en óf het tijd is voor een nieuwe SuperTrekking. Een belangrijke datum of een groot evenement kan bijvoorbeeld aanleiding zijn om zo’n trekking te organiseren.

Aangezien de SuperTrekking maar zo beperkt plaatsvindt, moet het wel bijzonder zijn. Dus wat houdt het nu eigenlijk in? In principe werkt deze trekking niets anders dan je van EuroMillions gewend bent. Je koopt een lot en daar moet je vijf cijfers en twee sterren op aankruisen. Wat de SuperTrekking bijzonder maakt, is de hoogte van de jackpot. Want ongeacht het bedrag dat er al stond, wordt het bij de SuperTrekking verhoogd naar 130 miljoen euro. Als er geen winnaar is, komt het te winnen bedrag bij de volgende trekking weer een stukje boven de 130 miljoen euro te liggen. De jackpot kan dus in één keer een flinke boost krijgen. Voor veel mensen is dit een grote stimulans om toch maar een lot te kopen.

Bestel je EuroMillions lot online

In de negen deelnemende landen kun je gewoon EuroMillions loten in de winkel kopen. Voor spelers uit andere Europese landen is het echter alleen mogelijk om online een lot te kopen. Tenzij je over de grens een EuroMillions lot koopt natuurlijk.

Wil je zelf je geluk beproeven in de EuroMillions loterij? Dan kun je simpelweg een lot kopen via TheLotter.com. Je ontvangt het officiële EuroMillions lot gewoon in je mailbox zodat je er gemakkelijk toegang tot hebt. En wie weet bevat jouw lot dit keer wel de winnende nummers.

EuroMillions

EuroMillions is de grootste loterij van Europa en wordt samen met andere nationale loterijen georganiseerd zoals UK National Lottery en de Nationale Loterij van België. EuroMillions staat voornamelijk bekend om zijn MEGA-Jackpots die oplopen tot tientallen miljoenen. Wil je ook kans maken op een groot geldbedrag? Speel een keer mee met EuroMillions en ontvang via Loten.com bij aanschaf van 5 trekkingen nu tijdelijk een spectaculaire 15% korting!

Bekijk andere loterijen!