Fransman wint zonder het te weten de loterij

Eind 2014 won een Fransman maar liefst 73 miljoen euro met zijn lot. Zonder het te weten! Hij had een standaard combinatie gekozen en checkte niet bij elke trekking of zijn combinatie daarbij was. Twee maanden liep hij rond met het lot in zijn portemonnee, zonder te weten dat dat inmiddels een enorme waarde had gekregen.

Een bijna verlopen lot

De man had meegedaan met EuroMillions via het Franse FDJ, oftewel La Française des Jeux. Hij had een abonnement genomen op deze loterij. Daarbij speelde hij elke week twee keer mee, en dan ook nog met dezelfde nummers. In december was hij zo druk, met de feestdagen in het verschiet, dat hij de trekking niet in de gaten had gehouden. Al vanaf 2 december gingen de geruchten door Europa: wie is toch de Fransman die deze miljoenenprijs gewonnen heeft? Maar niemand eiste de prijs op, zodat er een geheimzinnig waas over bleef hangen. Bij de meeste loterijen geldt echter dat je maar een bepaalde tijd hebt om je prijs op te eisen. Zo ook bij EuroMillions. Daar heb je 60 dagen de tijd om je prijs op te eisen, daarna verloopt die. Het geld wordt dan bijvoorbeeld aan een goed doel geschonken of wordt meegenomen in een volgende prijzenpot. Pas rond half januari van het volgende jaar ging hij naar een krantenwinkel, waar hij het nieuws hoorde over het lot. Hij besefte op dat moment nog niet dat hij multimiljonair was. Wel zocht hij meteen contact met de FDJ, want dat moet in Frankrijk altijd als je prijs groter zou kunnen zijn dan 4.999 euro. Pas als hij echt met de FDJ in gesprek raakt, beseft hij dat hij 73 miljoen euro in zijn zak heeft, de zevende prijs in grootte in de Franse geschiedenis. Als hij zo’n twee weken later erachter was gekomen, dan was zijn lot verlopen geweest! Gelukkig kwam deze man er in dit geval op tijd achter. Hij en zijn gezin hoeven zich voorlopig geen financiële zorgen te maken.

Wil jij ook zo’n zorgeloos leventje?

Speel dan online mee via TheLotter. Je kunt dan loten kopen bij diverse grote loterijen, zoals EuroMillions en MegaMillions. Daardoor maak jij ook kans op miljoenenprijzen. Bovendien loop je niet de kans dat jouw lot verloopt, want bij TheLotter houden ze de trekking precies voor je in de gaten. Koop jouw loten nu online!

 

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie