Hoe bescherm je jezelf, je geld en je privacy?

Stel je eens voor dat jij de loterij gaat winnen. Of je nu meedoet met de US Powerball, EuroMillions of Mega Millions, er bestaat altijd een kans dat je wint. En de bedragen zijn meestal enorm. Je leven zal er volledig door veranderen. Je kunt voortaan doen wat je wilt, maar je zult er ook rekening mee moeten houden dat je in de spotlights komt te staan.

Voor en kort na de trekking

De meeste mensen denken er vooral over na waaraan zij het geld dat ze winnen zullen uitgeven. Maar er is veel meer om over na te denken. Allereerst is het belangrijk om je lot te tekenen en ervoor te zorgen dat het daadwerkelijk op jouw naam staat. Verder is het altijd aan te raden om je lot in een kluisje te bewaren. Natuurlijk geldt dit nog eens extra wanneer je al weet dat je het winnende lot in handen hebt. Ga bovendien op zoek naar een gerenommeerde advocaat die je kan helpen met het volledige proces. Zo weet je zeker dat alles wettig geregeld wordt, want over de advocaatkosten hoef jij je het hoofd niet langer te breken. Aanvullende tips ten opzichte van het beheer van het geld zijn uiteraard ook altijd welkom.

Op de langere termijn

Ga er vanuit dat je naam in de kranten zal komen en je adres en telefoonnummer zullen binnen de kortste keren achterhaald zijn door hen die dat willen. Boek voor de korte termijn een hotel of koop een andere woning en zorg er via uw advocaat voor dat u hierbij anoniem blijft. Scherm je profielen op de sociale media goed af en verwijder die zelfs helemaal. Ook via e-mailadressen kan er contact met je gezocht worden, blokkeer dan het e-mailadres of negeer de ongewenste e-mails volledig. Natuurlijk zal je jouw geluk willen delen met anderen. Doe dit met mate en zorg ervoor dat je anderen echt in hun behoeften voorziet, zonder hen in verlegenheid te brengen.

Je leven op zijn kop

Nadat je een enorm bedrag hebt gewonnen, zal je leven op zijn kop staan. Alles gaat anders dan je gewend was en je kunt al je dromen waarmaken. Maar denk er ook eens over na wat je echt in je leven wilt bereiken en wat je zou willen doen om de wereld te veranderen. Je kunt veel positieve dingen bijdragen zonder dat je daar zelf ook maar iets door hoeft te missen. Zorg voor jezelf en voor anderen en verlies nooit je levensdoelen uit het oog.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie