Hoe ga je om met een miljoenenwinst?

Je zal er vast wel eens over nagedacht hebben: stel nu dat ik de loterij win, wat doe ik dan met de winst? Het gaat vaak om ontzettend hoge bedragen die je doorgaans niet zomaar op je bankrekening ziet verschijnen. De een denkt na over schitterende huizen, de ander over snelle auto’s en weer een ander zal een groot deel opzijzetten voor de kinderen. Met zulke enorme bedragen zijn de mogelijkheden vrijwel eindeloos, en dat kan een valkuil zijn.

Het lot uit de loterij

Je hebt een lot gekocht bij een grote loterij en vol spanning wacht je de trekking af. Het ongelooflijke blijkt waar: jouw lot is het winnende. Maar wat dan? De Brit Pete Kyle wist er wel raad mee. Hij won ruim 5 miljoen pond en had prachtige plannen gemaakt voor wat hij met zijn geld zou gaan doen. Natuurlijk zou een deel ervan bewaard worden, zodat zijn kinderen er ook van konden profiteren. Toen de Brit het geld echter uiteindelijk in handen had, spendeerde hij circa 5.000 pond per dag en hij was dan ook binnen 3 jaar al door zijn geld heen. De trieste afloop is dat hij in de bijstand is geëindigd en dat zijn kinderen alsnog geen zorgeloze toekomst kregen wat het financiële gedeelte betreft.

Niet iedereen is zoals Pete Kyle. Sommige mensen bedenken zich van tevoren al dat zij het geld op de bank gaan zetten en hun leven niet zo drastisch zullen veranderen. In de praktijk gaat dit echter niet altijd lukken. Je hebt de beschikking over zoveel geld, dat je gemakkelijker gaat denken: die paar duizend euro maakt dan immers toch niet meer uit? Het gevolg is dan dat het geld er stilletjesweg toch uitgaat en je uiteindelijk met lege handen komt te staan.
 

Eenmalig meespelen? Koop loten uit de grootste loterijen!

Weloverwogen genieten

Wanneer je dan toch dat winnende lot hebt gekocht, mag je natuurlijk best van je prijs genieten. Het is echter wel zaak om daar van tevoren goed over na te denken en een afgerond plan in je hoofd te hebben waar je je ook aan gaat houden. Bepaal bijvoorbeeld van tevoren wat je uit gaat geven aan die ene geweldige vakantie. Stel budgetten en zorg ook dat je je daaraan houdt. En maak van tevoren de keuze hoeveel je wilt bewaren voor de toekomst. Of dat nu voor jezelf is of voor je kinderen. Geniet, maar doe het met mate.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie