Hoe werkt het groepsspel bij loterijen?

Bijna iedereen heeft wel een geluksgetal. Dat kan de geboortedatum van je kind zijn of gewoon een getal dat op de een of andere manier steeds weer in je leven terugkomt. Dit soort nummers helpen je om vol vertrouwen het lottoformulier in te vullen. Toch is de kans klein dat je met één, twee of misschien drie loten een groot geldbedrag bij elkaar sprokkelt. Er is gelukkig een slimme manier om je kans te vergroten: het groepsspel. Hiervoor hoef je zelf echt niet actief op zoek naar een aantal collega’s of vrienden die met je mee willen spelen. TheLotter biedt deze mogelijkheid namelijk gewoon voor iedere speler aan.

Meer loten, meer kansen

In de gokwereld wordt er vaak gesproken over kansen spreiden. Ook op loterijen is dit fenomeen van toepassing. Want hoe groot is nu de kans dat je de vijf reguliere cijfers én die ene Mega Ball uit de Mega Millions loterij juist voorspelt? Het antwoord hierop is simpel: klein, heel erg klein zelfs. Je hebt om precies te zijn 1 op 258 miljoen kans om bij Mega Millions de jackpot te winnen.

Bij een groepsspel bundel je de krachten met andere loterijliefhebbers. Jullie leggen allemaal geld in en van dat bedrag worden gezamenlijk loten gekocht. Als er een behoorlijke groep bij elkaar is, kan het zomaar gebeuren dat je met meer dan honderd verschillende cijfercombinaties meespeelt. Je hoeft geen ster in kansberekening te zijn om te snappen dat je winkansen nu flink toenemen. Zodra het tijdstip van de trekking dichterbij komt, weet je ook dat spelers van over de hele wereld zenuwachtig klaarzitten met hun lot. Wanneer de loten een juiste cijfercombinatie bevatten, zijn jullie namelijk allemaal winnaar.

Zo speel je zelf mee met een groepsspel

TheLotter heeft een aparte sectie met groepsspelen. Hier vind je alle loterijen waarvan er op dat moment nog beschikbare plekken in een groep zijn. Het is dus niet de bedoeling dat je zelf een groep aanmaakt. TheLotter regelt dit en jij sluit je alleen maar aan.

Normaal gesproken bepaal je zelf met welke getallen je meespeelt. Het groepsspel werkt wat dat betreft iets anders. De cijfers worden willekeurig geselecteerd door TheLotter en daar valt verder niets aan te veranderen. Het voordeel is wel dat je vooraf kunt zien welke getallen er op de loten staan. Daarna is het jouw beslissing of je meedoet óf dat je toch liever je geluk beproeft bij een andere loterij.

Welke soorten groepsspelen zijn er?

Per loterij zijn er vaak meerdere groepsspelen om uit te kiezen. Het verschil zit hem in de manier waarop de getallen worden geselecteerd. Zo heb je toch nog enige invloed op het spel. De groepsspelen waar je uit kunt kiezen zijn:

  • Random selectie: de naam zegt alles eigenlijk al. Uit een vast aantal rijen worden compleet willekeurig (random) getallen geselecteerd. Alle cijfers die op het formulier staan doen mee. Op deze manier kunnen er honderden verschillende combinaties ontstaan.
  • Systematisch: voordat het formulier wordt ingevuld, worden er al een aantal getallen genoteerd. Dit aantal ligt altijd tussen de zes en veertien. Van deze geselecteerde getallen maakt theLotter vervolgens verschillende combinaties. De basisgetallen 13 14 15 36 37 40 48 70 en 75 kunnen bij Mega Millions bijvoorbeeld de reeksen 13 40 48 70 75 en als Mega Ball 15 opleveren. Maar ook de reeks 36 37 40 48 70 en Mega Ball 15 is mogelijk. Er zit dus zeker een goed doordacht systeem achter dit groepsspel.
  • Minimaal één getal correct: een lottoformulier bestaat uit een groot aantal cijfers. En daar moet je er vaak maar vijf of zes uit kiezen. Het scheelt dus als je zeker weet dat één getal sowieso correct is. Elk getal van het formulier komt bij deze spelvariant minstens één keer op de loten van de groep voor. Dat is alvast een goed begin.
  • Extra getal correct: sommige loterijen werken met reguliere getallen en extra getallen. De Mega Ball, Powerball en de sterren van EuroMillions zijn voorbeelden van die extra getallen. Bij deze laatste variant van het groepsspel komen alle mogelijke combinaties van de extra getallen op jullie loten voor. Hierdoor weet je zeker dat deze cijfers alvast goed zijn.

Ontvang voor elk aandeel een percentage van het prijzengeld

Bij een groepsspel koop je gezamenlijk met een groep een aantal loten. Logisch dus dat de winst uiteindelijk ook met z’n allen gedeeld wordt. De winst wordt gedeeld, maar de winkans neemt vele malen toe. Hiervoor werkt theLotter altijd met een vast systeem zodat een groepsspel goed en eerlijk wordt gespeeld.

Voordat een groepsspel online komt te staan, wordt deze al in zogenaamde aandelen verdeeld. Elk van deze aandelen heeft een gelijke waarde. Een groepsspel voor de Californische Super Lotto Plus kan bijvoorbeeld bestaan uit 50 verschillende aandelen. Hoe populairder de loterij, hoe meer aandelen er doorgaans zijn. Als speler kun je zo’n aandeel kopen. Elk aandeel staat garant voor een bepaald percentage van het prijzengeld. In het geval van de Super Lotto Plus ontvang je per aandeel dus 2% van de totale winst. Dat klinkt misschien weinig. Maar per groepsspel mag je natuurlijk altijd meerdere aandelen kopen. Zo kan het prijzengeld uiteindelijk alsnog flink oplopen.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie