Leonardo DiCaprio besteedt loterijgeld aan gezondere aarde

Het zal niemand zijn ontgaan dat de beroemde Oscarwinnaar Leonardo DiCaprio in de achterliggende week in Amsterdam was. Hij was daar niet zomaar. Op uitnodiging van de Postcodeloterij sprak hij op het Goed Geld Gala. Daarbij worden vele miljoenen verdeeld over diverse goede doelen.

9 ton tegen klimaatverandering

De acteur schetste tijdens zijn toespraak een beeld van verdwijnende koraalriffen en miljoenen klimaatvluchtelingen. Dat is waar het volgens hem naartoe gaat als we zo met de aarde om blijven springen zoals we nu doen. Hij pleit ervoor om bewuster met de aarde om te gaan en veel meer te gaan doen met zonne- en windenergie. Eerder maakte hij de bekende documentaire ‘Before the Flood’ waarin belicht wordt wat de mogelijke gevolgen zijn van een stijgende zeespiegel. DiCaprio zegt dat we veel te lang gewacht hebben en nu niet anders kunnen dan iets doen om het probleem aan te pakken. ‘Als we het nu niet doen, zijn we te laat,’ zei hij tijdens het gala in Amsterdam. Schrijnend was het percentage dat hij noemde met betrekking tot het geld dat momenteel wordt besteed aan een gezonde aarde. Slechts 3% van het filantropische geld wordt besteed aan projecten waarbij de natuur beschermd wordt. Hij krijgt echter de kans om dat bedrag omhoog te krijgen, want bij het gala kreeg hij maar liefst 900.000 euro voor zijn stichting, de Leonardo DiCaprio Foundation.

Loterijgeld voor goede doelen

In totaal werd er 357 miljoen euro verdeeld onder goede doelen, maar liefst 40% van de totale inleg. Het bedrag lag dit jaar dan ook een stuk hoger dan vorig jaar. Dit geld wordt niet alleen besteed aan diverse klimaatprojecten, maar ook andere goede doelen krijgen hun deel. Denk daarbij aan sociale projecten. Op die manier wordt het loterijengeld uitstekend besteed en krijgen meerdere goede doelen een kans om projecten te verwezenlijken.

Niet alleen veel loterijen, maar ook prijzenwinnaars besteden vaak aandacht aan het milieu. Het geld wordt goed besteed en geschonken aan goede doelen die ervoor zorgen dat de wereld leefbaar blijft voor toekomstige generaties.

Meespelen in een internationale loterij?

Koop nu online jouw loten bij TheLotter. Je kunt op die manier meedoen met allerlei bekende en minder bekende internationale loterijen, zoals SuperLotto Plus en MegaMillions. Wanneer je een megajackpot wint, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een deel ervan aan een goed doel te schenken. Bestel nu jouw loten en laat ze veilig bewaren door TheLotter tot het moment van de trekking!

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie