Online loten kopen voor loterijen

De interesse voor het meespelen in loterijen kent geen grenzen. Letterlijk zelfs. Want voor de grootste en populairste loterijen worden er in alle uithoeken van de wereld loten verkocht. Dat is mogelijk doordat er tussenbedrijven actief zijn die de loten online aanbieden. Hierdoor kan werkelijk iedereen meespelen met El Gordo, de Italiaanse SuperEnalotto of US Powerball.

Loten kopen: van toen tot nu

Online loten kopen is nog een relatief nieuw fenomeen. Dat in tegenstelling tot de loterijen zelf. De oude Chinezen verkochten vóór onze jaartelling bijvoorbeeld al loten voor de Keno-loterij. Op deze manier werden diverse grote projecten in het Chinees Keizerrijk gefinancierd. Ook in het Rome van keizer Augustus werd de opbrengst van de lotenverkoop gebruikt om de stad te onderhouden. Handig natuurlijk, al was dat zeker niet de enige reden waarom loterijen langzaam aan populariteit wonnen. Vanwege de eenvoud van het spel was dit namelijk voor iedereen een geschikte vorm van vermaak.

In de loop van de vijftiende en zestiende eeuw werd het organiseren van loterijen steeds professioneler aangepakt. Het spel verspreidde zich over Europa en er ontstonden allerlei nationale loterijen. En hoe meer spelers er kwamen, hoe makkelijk de loten te krijgen waren. Zo gingen mensen vijftig jaar geleden gewoon naar de sigarenboer op de hoek als ze een lot wilden kopen. Later kwamen er loterijen waarbij je automatisch via een abonnement kon meespelen. Maar loten kopen kan tegenwoordig nog veel makkelijker: online. Bovendien ben je hierbij niet beperkt tot de loterijen die in eigen land georganiseerd worden. Juist dat maakt deze ontwikkeling zeer interessant voor de echte gokliefhebber.

Zo koop je loten via een online tussenbureau

Elk land heeft zijn eigen loterijen. De loten hiervoor mogen alleen binnen de landsgrenzen verkocht worden. Een vakantie in Engeland of Frankrijk is dus een mooie aanleiding om eens mee te doen aan Thunderball UK of Loto France. Het feit dat loten enkel in het thuisland worden verkocht, leverde in het verleden al regelmatig lange files op bij de grensovergangen. En zeg nu zelf… wat zou jij doen als je aan de grens met Amerika woont en er valt opeens honderden miljoenen dollars te winnen met de Mega Millions loterij?

Met de komst van online tussenbureaus hoef je niet meer jaloers toe te kijken als het tijd is voor de jaarlijkse trekking van El Gordo. Dankzij bedrijven als theLotter en Lottosend kun je namelijk gewoon meespelen met je favoriete loterij. Via deze websites zijn er officiële loten te koop van meer dan vijftig verschillende loterijen. Dit verloopt altijd via één van de lokale kantoren. Zo werken er bijvoorbeeld vertegenwoordigers van theLotter in Amerika, Engeland, Duitsland en Australië. En zij kopen namens jou loten bij de betreffende loterij. Ter bevestiging van je deelname ontvang je een digitale versie van je lot. Het originele lot wordt namelijk ingescand zodat je meteen alle officiële gegevens bij de hand hebt. De datum, plaats van aankoop en het serienummer: het staat er allemaal op. Dankzij deze constructie weet je zeker dat je officieel meespeelt. Vaak krijg je via sms of e-mail ook nog bericht als er op jouw lot een prijs is gevallen. Heb je even geen tijd om je mailbox in de gaten te houden? Geen probleem, want het geld komt automatisch jouw kant op.

Meespelen via je eigen account

In feite kan iedereen boven de 18 loten kopen via theLotter of een ander tussenbureau. Het enige wat vaak wel vereist is, is dat je eerst een account aanmaakt. Hiervoor moet je gegevens achterlaten zoals je naam, adres, geboortedatum, rekeningnummer en e-mailadres. Het voordeel van zo’n account is dat je in één oogopslag kunt zien hoeveel je in het verleden al hebt gewonnen en aan welke loterijen je hebt deelgenomen. Misschien ontdek je zo opeens dat je bij OZ Lotto Australië toch altijd het meeste geluk hebt.

Nadat je een account hebt aangemaakt, is het tijd om een loterij te kiezen. TheLotter biedt ruim vijftig verschillende loterijen aan. En daar zitten alle grote namen wel tussen. Speel gewoon eens mee met Viking Lotto Zweden, EuroMillions, US Powerball, Mega Sena Brazilië of Saturday Lotto Australië. Of heb je altijd al eens willen weten hoe het voelt om de jackpot te winnen bij de Duitse Lotto 6 aus 49? Online kan het allemaal. Als je loten bestelt, kun je ook meteen aangeven of je eenmalig wilt meespelen óf dat je kiest voor een multi-trekking pakket of een abonnement. Het voordeel van een abonnement of een lotenpakket is dat je goedkoper uit bent. Een enkel lot geeft je dan weer de vrijheid om zelf te beslissen of je wel of niet meespeelt. Op deze manier probeert theLotter voor iedereen een optimale spelbeleving te creëren.

Het betalen van je online loten

Als je een lot koopt, weet je dat de kans klein is dat je de jackpot wint. Toch kan het zomaar gebeuren dat jij diegene bent die er met miljoenen euro’s of dollars vandoor gaat. Zelfs als je niet de jackpotwinnaar bent, liggen er nog mooie geldprijzen op je te wachten. Maar voordat je officieel meespeelt, moet je eerst zorgen dat het geld voor de loten bij het tussenbureau binnen is. De kosten voor deze loten liggen overigens net wat hoger dan wanneer je ze in de winkel zou kopen. Dat komt omdat hier meteen een klein bedrag voor de dienstverlening bij inzit. Het voordeel is dat je nu geen commissie meer hoeft af te dragen over het prijzengeld dat je wint.

Voor het kopen van je loten kun je gebruikmaken van verschillende betaalmethodes. Populair zijn betalingen via VISA of MasterCard, Skrill, Neteller, Paysafecard, Giropay en iDEAL. Al zijn er daarnaast nog veel meer opties om uit te kiezen. Het bedrag dat je stort, gaat in eerste instantie naar je account. Van het geld dat je daar hebt staan, koop je uiteindelijk de loten. Op deze manier kun je je uitgaven altijd goed bijhouden.

Ontdek de voordelen van online loten

Twijfel je nog of je online mee wilt spelen met een loterij? Misschien raak je dan wel overtuigd als je de voordelen bekijkt:

  • Online loten zijn de enige mogelijkheid om mee te spelen met loterijen van over de hele wereld.
  • De te winnen geldbedragen zijn bij buitenlandse loterijen vaak vele malen groter dan bij loterijen in eigen land.
  • Je hoeft de trekking niet meer in de gaten te houden. Het prijzengeld wordt immers automatisch op je account of bankrekening gestort.
  • Met een eigen account weet je precies hoeveel geld je uitgeeft aan gokken.
  • Ben je altijd bang dat je je lot verliest? Online kan je niets, maar dan ook helemaal niet gebeuren.

Meespelen in één van de vele loterijen? Bekijk ons overzicht aan loterijen en speel direct mee! Je speelt eenvoudig eenmalig mee of meerdere keren via een abonnement. Daarnaast profiteer je via Loten.com van exclusieve korting en krijg je gratis loten cadeau.