Loterijwinnaar blijkt lot te hebben gestolen

Als je de loterij wint, dan kun je daar maar beter niet veel ruchtbaarheid aan geven. Dat blijkt wel weer uit een gebeurtenis uit de VS. In Californië nam een man het lot van een van zijn kamergenoten weg om zelf met de prijs er vandoor te gaan. Hij werd echter betrapt en kwam in de gevangenis terecht.

Een gestolen lot

Een man uit Californië kwam erachter dat zijn lot het winnende was en dat hij een prijs van $ 10.000 kon ophalen. Enthousiast vertelde hij het verhaal aan zijn kamergenoten. Een van hen was daar wel erg van onder de indruk en toen de beste man de volgende dag besloot om zijn prijs te innen, bleek dat het lot niet juist was en stuurden de medewerkers van de loterij de man weg. Later die week kwam echter de kamergenoot van de man het kantoor binnen met het winnende lot. Naar elke loterijwinnaar wordt echter onderzoek gedaan en dat was ook nu het geval. Daaruit kwam naar voren dat de man die echt de winnaar was door zijn kamergenoot bestolen was. De kamergenoot had namelijk ’s nachts het lot dat hij zelf gekocht had en het lot dat de winnaar gekocht had, stiekem omgewisseld. Geen goed idee, want de autoriteiten kwamen er relatief snel achter en de dief kwam achter de tralies terecht.

Het gebeurt vaker dat mensen een lot van iemand anders nemen om zelf de prijs te claimen of dat ze net doen alsof ze een winnend lot hebben, terwijl ze bijvoorbeeld met het lot geknoeid hebben.

Natuurlijk is het risico enorm als je fraudeert in een loterij of als je iemand lot voor jezelf claimt. Speel daarom altijd eerlijk mee als je deelneemt aan de loterij. Zo heb je er niet alleen een goed gevoel over, maar kun je er ook op rekenen dat de prijs zonder problemen wordt uitgekeerd als je gewonnen hebt.

Speel jij al mee?

Speel jij al mee met de loterij? Als je jouw loten online koopt via TheLotter, dan loop je in ieder geval niet de kans dat je lot omgewisseld wordt met een ander lot. Deze loten worden namelijk veilig opgeborgen in een kluis. Je kunt meespelen met veel bekende internationale loterijen. Wat dacht je van EuroMillions of van het US Powerball? Koop je loten nu online via TheLotter en maak kans op grote prijzen!

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie