Mega Millions

Mega Millions
Koop hier online loten voorMega Millions
15%
Korting via ons:VOORWAARDEN: Korting op deelname via onze website bij TheLotter.com.

Meespelen met de Mega Millions Loterij

In Amerika is alles groot, groter grootst. Dat geldt ook zeker voor de geldbedragen die te winnen zijn bij de twee belangrijkste loterijen van het land: US Powerball en Mega Millions. In 2012 was Mega Millions de eerste loterij ter wereld waarbij de jackpot de grens van een half miljard dollar passeerde. Met een megajackpot van 656 miljoen dollar bleef Mega Millions vier jaar lang recordhouder. Inmiddels is US Powerball dat bedrag ruimschoots voorbijgestreefd. Toch blijft Mega Millions één van de populairste loterijen ter wereld. En sinds de mogelijkheid is gekomen om online een lot te kopen, kun je ook gewoon vanuit Europa meespelen.

The Big Game Mega Millions

Mega Millions begon in 1996 onder de naam The Big Game. Zes jaar later werd die naam veranderd in The Big Game Mega Millions, maar inmiddels spreken we simpelweg over Mega Millions. De loterij wordt in een groot deel van alle Amerikaanse staten gespeeld. Alleen Alabama, Alaska, Hawaï, Mississippi, Nevada en Utah doen niet mee. In deze staten worden overigens ook geen loten voor US Powerball verkocht.

Grote loterijen als Mega Millions, US Powerball, EuroMillions en Eurojackpot werken allemaal volgens hetzelfde principe. De lottoformulieren bestaan namelijk stuk voor stuk uit een dubbele serie getallen, en het is jouw taak om daar de juiste cijfers op aan te kruisen. De bovenste serie bestaat uit reguliere getallen. Deze worden met behulp van witte ballen getrokken. De tweede serie heeft een speciale status. Daarom krijgen ze bij elke loterij weer een andere naam. Mega Millions heeft het over de trekking van de Mega Ball. Als je deze goed voorspelt, heb je sowieso prijs.

Activeer de Megaplier

Je speelt natuurlijk mee met Mega Millions in de hoop dat je een hoog geldbedrag wint. De spanning is mooi meegenomen, maar uiteindelijk draait het toch puur om de winst. En dankzij de zogenaamde ‘Megaplier’ kan het bedrag ook nog worden vermenigvuldigd. De trekking bepaalt de exacte vermenigvuldigingsfactor, die varieert tussen de 2 en 5.

Als je een lot koopt, bepaal je zelf of je Megaplier activeert of niet. Je betaalt hier extra voor, maar het kan je wel veel geld opleveren. Want met uitzondering van de jackpot worden alle categorieën meer waard met de Megaplier.

Op jacht naar de megajackpot

Mega Millions doet zijn naam eer aan. Twee keer per week zijn er echt miljoenen dollars te winnen. De jackpot staat op minstens 15 miljoen dollar, maar het bedrag kan flink oplopen. Prijzen van meer dan 100 miljoen zijn zeker geen uitzondering. Het blijft dus verleidelijk om voor elke trekking een lot te kopen. Want wie weet ben jij wel de volgende die er met die megajackpot vandoor gaat.

De trekking vindt plaats op dinsdag en vrijdag om 23.00 uur. Dat gebeurt in de ABC studio’s in Atlanta, Georgia. Dus als je meteen wilt weten òf en hoeveel je wint, moet je vroeg opstaan. Op West-Europese tijd (CEST) is de trekking namelijk op woensdag- en zaterdagochtend om 5.00 uur.

Mega Millions maakt zich klaar voor de toekomst

Gokliefhebbers hebben veel verschillende loterijen om uit te kiezen. Logisch dus dat deze loterijen er alles aan doen om de concurrentie de baas te blijven. Voor Mega Millions is er altijd die strijd met US Powerball. Sinds Powerball het record van de allerhoogste jackpot ter wereld overnam, was het wachten op de volgende zet van Mega Millions.

Om ervoor te zorgen dat spelers niet overlopen naar US Powerball, gaat Mega Millions per 28 oktober 2017 grote veranderingen doorvoeren. Met het nieuwe format profiteer je van:

    • Grotere en betere prijzen: De jackpot bij Mega Millions stond de afgelopen jaren op minimaal 15 miljoen dollar. Dit bedrag valt toch behoorlijk in het niet bij de minimale jackpot van Powerball, die op 40 miljoen dollar staat. De vraag was lange tijd wanneer Mega Millions dit gelijk ging trekken. Dat moment is nu dus aangebroken.
    • Meer kans op de tweede prijs: Voor het winnen van de jackpot moet je alle reguliere getallen én het nummer van de Mega Ball goed raden. Heb je alleen de reguliere nummers goed? Dan is de tweede prijs voor jou. De kans om deze te winnen, neemt met het nieuwe format toe. Want waar deze kans voorheen 1 op de 18 miljoen was, wordt dit nu 1 op de 12 miljoen. Toch moet je nog steeds veel geluk hebben om met deze mooie geldprijs naar huis te gaan.
    • Hogere prijzen in de derde categorie: De prijs in de derde categorie (vier reguliere ballen én de Mega Ball goed voorspeld) stond al jaren op 5000 dollar. Per eind oktober 2017 wordt dit bedrag verdubbeld. Ook in andere categorieën gaat de prijzenpot stijgen. Dat is voor iedere lottospeler natuurlijk goed nieuws.

De extra hoge prijzen en grotere winkansen zijn een slimme manier om meer spelers te trekken. Maar de meest zichtbare verandering is toch wel het nieuwe lottoformulier. Het formulier is sinds de oprichting in 1996 een aantal keer veranderd. De laatste versie bestond uit 75 ‘normale’ getallen en 15 Mega Balls. Dat gaat veranderen in 70 reguliere getallen en 25 Mega Balls. Je moet wel nog steeds hetzelfde aantal goed voorspellen: 5 gewone getallen en 1 Mega Ball.


Online meespelen met Mega Millions

Als je meespeelt met een loterij dan hoop je natuurlijk dat je iets wint. Bij Mega Millions is die kans 1 op 15. En in de loterijwereld is dat zeker niet slecht te noemen.

Vanwege de hoge jackpot en goede winkansen is het extra prettig dat je ook vanuit Europa gewoon mee kunt spelen. Dat doe je online, bijvoorbeeld via TheLotter. Lokale vertegenwoordigers van TheLotter kopen namens jou een officieel lot. Je ontvangt dan een digitale bevestiging zodat je zeker weet dat je met de gewenste nummers meespeelt. Win je de jackpot? Verwacht dan niet dat er meteen tientallen miljoenen dollars op je rekening komen te staan. Mega Millions betaalt de jackpot uit in 30 jaarlijkse termijnen. Zo heb je nog jarenlang plezier van jouw winnende lot.

Mega Millions

De Mega Millions is een loterij uit Amerika en wordt ook wel The Big Game genoemd. Deze Amerikaanse loterij bevat een minimale jackpot van 15 miljoen dollar en is daarmee direct interessant om aan deel te nemen. Wil je een keer meespelen met Mega Millions? Krijg nu exclusief via Loten.com een 5% korting bij het meedoen met 2 trekkingen en wel 20% korting op deelname met 10 trekkingen in de Mega Millions Lotto! Profiteer direct via onderstaande knop!

Bekijk andere loterijen!