Powerball speler uit New Hampshire wint 560 miljoen dollar

Je zult maar honderden miljoenen winnen door het winnende lot in bezit te hebben wanneer er een megajackpot is … Het overkwam een inwoner uit New Hampshire. In één klap was hij of zij bijna 560 miljoen dollar, oftewel ruim 470 miljoen euro, rijker. En dat slechts een dag nadat bij MegaMillions ook al een enorme jackpot was gevallen, namelijk van 450 miljoen dollar, wat gelijkstaat aan 375 miljoen euro. Ook deze prijs viel op een enkel lot, dat verkocht was in Florida.

Goudkoorts in New Hampshire

Iedereen heeft het erover in New Hampshire: wie zou de gelukkige zijn die er vandoor gaat met de megajackpot? De winkel Reeds Ferry Market verkocht het winnende lot en de eigenaar van deze zaak, Sam Safa, zegt zich zo opgewonden te voelen dat het net is alsof hij zelf de winnaar is. Hij hoopt van harte dat een van zijn vaste klanten de winnaar is van het megabedrag. Voor de winkel zelf is het echter ook niet zonder voordeel, deze ontvangt namelijk een bonus van 100.000 dollar voor het verkopen van het winnende lot.

De Powerball trekking vond op zaterdag 6 januari plaats en de winnende nummers waren 12-29-30-33-61 en Powerball 26. Natuurlijk zat iedereen aan de buis gekluisterd tijdens de trekking. Oorspronkelijk was de jackpot geschat op 570 miljoen dollar, maar het uiteindelijke bedrag kwam uit op 559,7 miljoen dollar. Daar zal de winnaar vast geen nacht van wakker liggen. Het was een van de meest indrukwekkende jackpots uit de Amerikaanse geschiedenis en staat op plaats 8 in de ranglijst. De winnaar van een Powerball-jackpot mag aangeven of hij het bedrag in 30 jaarlijkse termijnen wil ontvangen of in één keer. De jackpot zelf is nu gereset naar een bedrag van 40 miljoen dollar, nog steeds een enorm bedrag om te winnen. Met elke trekking loopt dit bedrag verder op.

Zelf een megajackpot binnenslepen

Natuurlijk is het bedrag uit deze Amerikaanse jackpot exorbitant hoog, maar denk je eens in hoe geweldig het zou zijn als jij de winnaar ervan was! Ook meedoen? Koop dan nu online je loten via TheLotter. Zo kun je eenvoudig meespelen met diverse internationale loterijen, waaronder ook het beroemde MegaMillions en US Powerball. De eerstvolgende trekking van deze laatstgenoemde loterij staat nu gepland op 10 januari. Weet jij een van de winnende loten te treffen? Wacht niet langer en kies nu jouw loten via TheLotter!

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie