Saturday Lotto Australië

Saturday Lotto Australië
Koop hier online loten voorSaturday Lotto Australië
15%
Korting via ons:VOORWAARDEN: Exclusief 15% korting op Saturday Lotto Australië loten bij theLotter.com.


Meespelen met loten in Saturday Lotto Australië

Australië is het land van backpackers, kangoeroes en uitgestrekte landschappen. Maar het is ook een land waarvan de inwoners graag wekelijks meespelen met loterijen. De Australiërs hebben meerdere loterijen om uit de kiezen, en één daarvan is Saturday Lotto. Deze loterij is vooral populair vanwege de mooie jackpot. De speciale trekkingen rondom feestdagen en andere belangrijke gebeurtenissen leveren zelfs een verhoogde jackpot op. Het record staat op ongeveer 48 miljoen Australische dollar, maar dat bedrag gaat in de toekomst vast nog verder oplopen. Wie weet ben jij dan wel de gelukkige.

Hoe het ooit begon

Saturday Lotto Australië werd in 1972 geïntroduceerd door de regering van de staat Victoria. Dit is de kleinste staat van het Australische vasteland, maar met een stad als Melbourne had Saturday Lotto toch al meteen een groot bereik. En dat was ook hard nodig. Het doel van deze loterij was namelijk om geld op te halen voor de Australische gezondheidszorg (het National Health System).

Bij de eerste trekking had Saturday Lotto meteen al een primeur. Want in eigen land was deze weekendloterij de eerste waarbij mensen zelf mochten kiezen met welke getallen ze mee wilden spelen. De kans om te winnen is niet groter dan wanneer je een lotnummer toegewezen krijgt, maar het geeft wel het gevoel dat je enige controle op het spel hebt. Niet gek dus dat Saturday Lotto al snel meer en meer spelers begon te trekken. De loterij breidde zich langzaam uit naar de andere Australische staten. Er werden wel verschillende namen gebruikt (waaronder Tattslotto, Gold Lotto en X Lotto) waardoor Saturday Lotto lange tijd niet gezien werd als een nationale loterij. Inmiddels is die status wel veranderd. Bovendien is Saturday Lotto niet alleen in eigen land populair, maar ook buitenlandse spelers kopen steeds vaker een lot om mee te dingen naar de hoofdprijs.

Een goed spel heeft weinig aanpassingen nodig

Elke zaterdagavond is het weer tijd voor een nieuwe trekking van Saturday Lotto. Om mee te doen, moet je 6 getallen aankruisen op een lot dat in totaal uit 45 cijfers bestaat. Het spel wordt sinds 1985 op deze gespeeld. In de beginjaren van Saturday Lotto waren er 40 getallen om uit te kiezen, en daar moesten spelers er 5 van selecteren. Behalve dit nieuwe formulier voerden de organisatoren in 1985 nóg een verandering door. Daarvoor moeten we kijken naar de bonusgetallen.

Saturday Lotto werkt met hetzelfde systeem als die andere grote loterij van Australië: OZ Lotto. Hoewel er één serie getallen op het formulier staat (1 tot en met 45), bestaat de trekking bij beide loterijen namelijk uit twee delen. In het eerste deel maakt Saturday Lotto de 6 reguliere getallen bekend. Als je al deze cijfers op het formulier hebt aangekruist dan ben je de gelukkige winnaar van de jackpot. In het volgende deel van de trekking worden er nog 2 bonusgetallen aan de reeks toegevoegd. Tot 1985 ging het om slechts eentje per trekking. Dit is meteen de enige andere grote verandering die Saturday Lotto in zijn meer dan 40-jarige bestaan heeft ondergaan.

Bonusgetallen voor extra winkansen

Op elk Saturday Lotto formulier staan de getallen 1 tot en met 45. Dus wat moet je nu met die bonusgetallen? Het antwoord daarop is heel simpel. Ze vergroten namelijk de kans dat je iets wint. Je moet 6 van de 45 getallen selecteren en uiteindelijk worden er 8 ballen getrokken. Het kost maar weinig moeite om uit te rekenen dat je nu meer kans maakt dat jouw 6 nummers (of toch in ieder geval 3 ervan) tijdens de trekking tevoorschijn komen.

De bonusgetallen hebben overigens wel een iets lagere waarde dan de reguliere nummers. Dus als je 3 reguliere nummers én een bonusgetal op je lot hebt staan, valt het gewonnen bedrag lager uit dan wanneer je 4 reguliere nummers goed hebt. De prijzen worden uiteindelijk verdeeld over 6 categorieën:

  • Eerste prijs (winkans van 1 op 8.145.060): alle 6 de reguliere getallen zijn goed. Je hebt de jackpot!
  • Tweede prijs (winkans van 1 op 678.755): 5 reguliere getallen én minimaal 1 bonusgetal zijn goed
  • Derde prijs (winkans van 1 op 36.689): 5 van de 6 reguliere getallen zijn goed, maar het bonusgetal niet
  • Vierde prijs (winkans van 1 op 733): 4 van de 6 reguliere ballen komen overeen met de trekking
  • Vijfde prijs (winkans van 1 op 297): 3 reguliere getallen én minstens 1 bonusgetal zijn goed
  • Zesde prijs (winkans van 1 op 144): je hebt maar 1 of 2 reguliere getallen goed, maar wel beide bonusgetallen

Voor liefhebbers van Australische loterijen is het zeker interessant om deze winkansen eens kort te vergelijken met die van OZ Lotto. Dit helpt je misschien om een goede keuze tussen beide te maken. Het meest nieuwschierig ben je waarschijnlijk naar de kans op de jackpot. En daar zien we meteen al een groot verschil. Want waar je bij Saturday Lotto een kans hebt van ongeveer 1 op 8,1 miljoen, komt dit bij OZ Lotto uit op 1 op 45 miljoen. De kans dat je überhaupt iets wint, is bij OZ Lotto wel wat groter. Zo heb je bij die Australische loterij een kans van 1 op 87, terwijl dat bij Saturday Lotto 1 op 144 is. Dus ben je blij met elke prijs die je wint of ga je vooral voor de hoofdprijs? Jij mag het zeggen.

Een verhoogde jackpot tijdens de Superdraw

Als je bij Saturday Lotto de jackpot wint, ga je naar huis met een minimumbedrag van 4 miljoen Australische dollar (omgerekend zo’n 2,6 miljoen euro). De jackpot loopt na elke trekking op totdat hij eindelijk valt. In het verleden leverde dit al eens een mooie jackpot van bijna 48 miljoen Australische dollar (ruim 31 miljoen euro) op. Wel even ter vergelijking: bij OZ Lotto staat de recordjackpot op 112 miljoen Australische dollar. Logisch dus dat de winkans bij Super Lotto’s grootste concurrent een stuk lager ligt.

Voor de best gevulde prijzenpot van het jaar moet je rondom feestdagen of speciale evenementen meedoen met Super Lotto Australië. De loterij organiseert op dit soort momenten (gemiddeld 7 keer per jaar) de zogenaamde Superdraw. Hierbij wordt de jackpot verhoogd tot een minimumbedrag van 20 à 30 miljoen Australische dollar. Wil je zelf kans maken? Via de online loterijdienst Lottosend kun je vanuit de hele wereld meespelen met de Australische Saturday Lotto.


Saturday Lotto Australia

De Saturday Lotto Australië is een populaire loterij in Australië. De Australiërs hebben meerdere loterijen om uit de kiezen, en één daarvan is Saturday Lotto. Deze loterij is vooral populair vanwege de mooie jackpot. De speciale trekkingen rondom feestdagen en andere belangrijke gebeurtenissen leveren zelfs een verhoogde jackpot op! Een keer meespelen?
Klik op de onderstaande button!

Bekijk andere loterijen!