SuperEnalotto Italië

SuperEnalotto
Koop hier online loten voorSuperEnalotto
15%
Korting via ons:VOORWAARDEN: Korting van toepassing op deelname 5 trekkingen via theLotter.

Meespelen met Italiaanse SuperEnalotto

Italianen zijn een trots volk. Ze zijn trots op hun heerlijke pasta’s en wijnen, hun gevoel voor mode, maar ook zeker op de belangrijkste en de meest gespeelde loterij van het land: SuperEnalotto. Deze loterij is in eigen land al jarenlang populair vanwege de hoge jackpot. In 2010 werd er een nieuw Italiaans jackpotrecord gevestigd met een bedrag van maar liefst 177,8 miljoen euro. Maar dit gaat ongetwijfeld weer een keer verbroken worden. Er is namelijk geen maximaal bedrag bij SuperEnalotto. Je kunt dus echt al je dromen waarmaken als je de steeds verder groeiende jackpot van deze Italiaanse loterij wint.

Van Enalotto naar SuperEnalotto

Op 3 december 1997 was het zover: de eerste trekking van de Italiaanse SuperEnalotto. Toch was deze loterij destijds niet helemaal nieuw. SuperEnalotto was namelijk een soort vernieuwde en verbeterde variant van de Enalotto. En deze loterij werd al sinds de jaren ’50 gespeeld.

In de eerste jaren van de SuperEnalotto kwamen de getallen voort uit trekkingen van regionale loterijen. Van de loterijen in Rome, Milaan, Napels, Palermo, Florence en Bari werd simpelweg het eerst getrokken nummer gekozen. Daarnaast leverde de loterij uit Venetië een extra bonusgetal. Gezamenlijk vormden deze nummers dan de uitslag van de SuperEnalotto. Dit systeem is in de zomer van 2009 veranderd. Sindsdien is SuperEnalotto echt een onafhankelijke loterij waar spelers uit heel de wereld graag aan meedoen.

Op zoek naar de 6 winnende getallen

De belangrijkste loterij van Italië is van Enalotto veranderd in SuperEnalotto. Ook is er een andere manier gekomen waarop de nummers werden bepaald. Ondanks al die veranderingen is de basis van het spel altijd hetzelfde gebleven. Van een lottoformulier met 90 nummers moet je er namelijk 6 selecteren. Hiervoor kun je je eigen geluksgetallen gebruiken óf je gaat voor de zogenaamde quick pick. Met deze optie worden de nummers automatisch voor je ingevuld. Dat is ideaal als je even geen inspiratie hebt.

Bij de Italiaanse SuperEnalotto hoef je nooit lang op de trekking te wachten. Want waar veel loterijen één of twee keer per week organiseren, heeft SuperEnalotto er maar liefst drie. De trekkingen vinden elke dinsdag, donderdag en zaterdag om 20.00 uur plaats. Als je meespeelt, maak je kans op prijzen in 6 verschillende categorieën. Eén daarvan is natuurlijk de jackpot. Maar zelfs als je maar 2 nummers goed hebt, heb je bij SuperEnalotto al prijs.

‘Hete’ en ‘koude’ getallen

Populaire loterijen zoals SuperEnalotto hebben altijd een groep trouwe spelers. En deze spelers gaan vaak een stapje verder dan simpelweg op hun gevoel een paar nummers aankruisen. Want hoewel het puur toeval is welke nummers er vallen, kun je toch een analyse maken op basis van trekkingen uit het verleden. Dit zijn de zogenaamde ‘hete’ en ‘koude’ getallen.

Spelers van de SuperEnalotto houden vrij fanatiek tabellen bij. Hierin is te zien welke nummers vaak vallen (de hete getallen) en welke juist bijna nooit (de koude getallen). Deze tabellen vertellen je iets over de trekkingen op jaarbasis. In 2016 waren de heetste getallen 1, 55, 77, 85, 86 en 90. De koudste getallen waren 5, 9, 28, 50, 59 en 60. Maar de meest en minst getrokken nummers uit het verleden zeggen natuurlijk niets over dit moment. Daarom zijn er ook overal tabellen te vinden waarin de laatste 20 of 50 trekkingen worden bijgehouden. Dit levert natuurlijk interessante informatie op.

Je vraagt wat je misschien af hoe je deze hete en koude nummers van SuperEnalotto kunt gebruiken. Eigenlijk is dat heel persoonlijk. Er zijn spelers die ervan uitgaan dat de hete nummers in komende trekkingen waarschijnlijk snel weer terugkomen. Andere spelers baseren hun strategie juist op het tegenovergestelde idee. Want als een getal al 10 of zelfs 20 keer niet meer gevallen is, móet het moment komen dat deze bal uiteindelijk toch de machine uitrolt. De vraag is alleen wanneer dat gebeurt. Zo duurde het bij het getal 45 al eens 100 trekkingen lang voordat deze bal viel. Dus hoe graag de spelers van SuperEnalotto ook willen dat de hete en koude nummers hun naar de winst leiden, blijft het altijd een kwestie van geluk.


Win extra prijzen met de SuperStar

Een standaard formulier van SuperEnalotto bestaat uit 90 cijfers. Met dit lottoformulier kun je al mooie prijzen winnen. Maar voor een klein bedrag extra mag je naast de 6 reguliere nummers ook nog een SuperStar getal kiezen. Als je dan de jackpot wint, wordt het bedrag nog eens verhoogd met 2 miljoen euro. Toch profiteer je niet alleen bij de jackpot van het SuperStar getal. De waarde van de overige wincategorieën kan namelijk 25 tot wel 100 keer hoger worden dan wat ze bij de originele SuperEnalotto trekking opleveren.

Om voor dit extra prijzengeld in aanmerking te komen, moet je dat ene getal (de SuperStar) dus juist voorspellen. Aangezien je 90 getallen hebt om uit te kiezen, is dat wel een behoorlijke klus. Het geluk kan echter zomaar aan je zijde zijn.

Samen met de Italianen uitkijken naar de jackpot

Elke keer dat de jackpot niet valt, stijgt het te winnen bedrag meer en meer. Dat is bij bijna alle loterijen zo, maar SuperEnalotto kent geen maximum. En dat is toch vrij uniek in de loterijwereld. De jackpot begint standaard bij 1,3 miljoen euro. Met drie trekkingen per week loopt dit bedrag natuurlijk snel op.

De Italiaanse SuperEnalotto staat bekend om de lange rollover periode. Dit is de tijd die eroverheen gaat voordat de jackpot valt. Bij het recordbedrag van 177,8 miljoen euro waren er zo’n 9 maanden voor nodig om uiteindelijk een winnende combinatie uit de machine te zien komen. Door dit lange tijdsbestek en het almaar oplopende prijzengeld gaat de lotto na elke trekking steeds meer leven. Ten eerste in Italië zelf, maar ook zeker in andere landen. Want wie wil er geen gokje wagen als de jackpot op meer dan 100 miljoen euro staat? Gelukkig kun je tegenwoordig vanuit elk land ter wereld meespelen met de Italiaanse SuperEnalotto. Dit doe je gewoon via een online tussenbureau zoals theLotter. Je speelt mee met een officieel lot, dus je hebt net zoveel kans om te winnen als de Italianen zelf.

SuperEnalotto

De Italiaanse SuperEnalotto is een populaire loterij uit Italië en wordt drie keer per week gehouden. De SuperEnalotto staat bekend om zijn hoge jackpots, die in het verleden weleens is opgelopen tot een bedrag van €177 miljoen. Flinke geldprijzen dus! Meespelen in de Italiaanse SuperEnalotto? Krijg tijdelijk 15% korting via Loten.com wanneer je meespeelt met 5 trekkingen bij theLotter. Klik op onderstaande knop voor korting op loten!

Bekijk andere loterijen!