SuperLotto Plus (California)

SuperLotto Plus
Koop hier online loten voorSuperLotto Plus
15%
Korting via ons:VOORWAARDEN: Korting van toepassing op deelname 5 trekkingen via theLotter.

Meespelen met SuperLotto Plus Californiao

The American Dream is een wereldberoemd fenomeen. Al een paar eeuwen lang trekken mensen graag naar de Verenigde Staten om hun eigen American Dream waar te maken. Je hebt hier namelijk het recht om je altijd eigen idee van geluk na te streven. En daarbij lijkt alles mogelijk te zijn. Alleen is geld vaak wel een belangrijke factor om je dromen daadwerkelijk te kunnen realiseren. Misschien is dat meteen de reden dat er bij Amerikaanse loterijen zulke grote sommen geld te winnen zijn. Ook het Californische SuperLotto Plus doet hier volop aan mee. De hoogste jackpot die in de afgelopen jaren gewonnen is, is een bedrag van 193 miljoen dollar. Dat is ongetwijfeld meer dan genoeg om al je dromen uit te laten komen.

Een loterij met hart voor de maatschappij

SuperLotto Plus is dé loterij van de Amerikaanse staat Californië. Het spel begon in 1985 onder de naam Lotto Plus. Maar de toevoeging ‘super’ verdient deze loterij zeker. Voor jou als deelnemer is deze Californische loterij natuurlijk ‘super’ vanwege de mooie geldprijzen die er te winnen zijn. Toch zijn jij en de andere winnaars echt niet de enigen die profiteren van de SuperLotto Plus. Deze loterij investeert namelijk een aanzienlijk deel van de inkomsten in diverse onderwijsprojecten in de staat Californië. Sinds de eerste trekking van wat we nu kennen als SuperLotto Plus, is er zelfs al biljoenen (!) dollar gedoneerd aan scholen en universiteiten. Dat geld gaat bijvoorbeeld naar nieuwe computers, extra trainingen voor docenten en speciale workshops op het gebied van kunst en wetenschap. Op deze manier krijgt de jeugd van Californië het beste onderwijs dat ze zich maar wensen kunnen. Als dat niet ‘super’ is?

Op jacht naar de juiste nummers én het Mega-getal

De Californische SuperLotto Plus werkt met twee series getallen. Dit in navolging van grote loterijen zoals US Powerball en Mega Millions. De eerste serie bestaat in totaal uit 47 nummers. Hier moet je er 5 van selecteren. Ben je zeker van je zaak? Dan wordt het tijd om je te verdiepen in de tweede serie getallen. Dit zijn er wat minder, namelijk 27. Uit deze zogenaamde ‘Mega’ getallen moet je er nog eentje kiezen. Als je alles goed hebt, is de jackpot voor jou.

Ga je voor SuperLotto Plus of toch voor US Powerball of EuroMillions?

Loterijen werken altijd volgens hetzelfde principe. Jij kruist cijfers aan op het formulier en vervolgens bepalen de getrokken ballen of je prijs hebt of niet. Toch zitten er wel degelijk verschillen tussen ‘s werelds grootste loterijen. Maar ook overeenkomsten zijn er volop.

Voor de huidige versie van het Californische SuperLotto Plus is duidelijk gekeken naar de Amerikaanse Powerball. De dubbele serie getallen (bedacht door de mensen achter US Powerball) wijst hier al op. Bovendien zijn er bij beide loterijen twee trekkingen per week. Datzelfde geldt voor de bekendste Europese variant: EuroMillions. Dus waarom zou je SuperLotto Plus verkiezen boven het veel grotere US Powerball of EuroMillions? Een eerste reden is natuurlijk dat je met SuperLotto Plus meteen iets goeds doet voor de maatschappij. Hoewel je persoonlijk misschien weinig binding hebt met Californië, is het toch prettig om te weten dat een groot deel van de opbrengst terechtkomt bij mensen die het hard nodig hebben. Daarnaast kan de jackpot van SuperLotto Plus zich echt meten met die van EuroMillions. De jackpot van US Powerball is nog wat te hoog gegrepen, maar de kans om het volledige bedrag te winnen is dan ook een stuk minder groot. Er zijn immers veel meer mensen die meespelen met US Powerball dan met SuperLotto Plus. Deze Californische loterij is dus zeker een goed alternatief voor al die andere grote namen die je waarschijnlijk wel kent.

De jackpot van SuperLotto Plus

Californië is één van de grootste staten van Amerika. Het is dus ook niet zo gek dat Californië de grootste loterij van allemaal heeft. Dit zit hem overigens niet alleen in het aantal loten dat voor elke trekking verkocht wordt. De jackpot is namelijk minstens zo indrukwekkend. De jackpot begint standaard bij 7 miljoen dollar. Dit is meteen al een aantrekkelijk bedrag om te winnen. En elke keer dat de jackpot niet valt, loopt hij nog verder op. In 2002 kwam de prijs zelfs uit op 193 miljoen dollar. Dit was veruit het hoogste bedrag, al is een jackpot van tientallen miljoenen bij SuperLotto Plus zeker geen uitzondering.


Koop op tijd een lot voor de volgende trekking

Je hebt twee keer per week kans om die jackpot te winnen. De trekkingen zijn standaard op woensdag- en zaterdagavond om 23.15 uur (lokale tijd). In Europa moet je dus donderdag- en zondagochtend om 7.15 uur klaarzitten als je direct wilt weten of de gekochte loten iets opleveren.

Je hoopt natuurlijk dat alle ballen die je aangekruist hebt uit de machine komen. Als dat niet het geval is, is er nog niets aan de hand. SuperLotto Plus heeft immers nog veel meer mooie prijzen om te verdelen. Er zijn 9 wincategorieën, en je hebt al prijs als je alleen het Mega-getal goed hebt.

  • Eerste prijs (jackpot): alle 5 reguliere cijfers én het Mega-getal zijn goed geraden. De kans dat dit lukt, is 1 : 41.416.353.
  • Tweede prijs: alle cijfers behalve het Mega-getal zijn juist. De kans is 1 : 1.592.937.
  • Derde prijs: je hebt 4 getallen en de Mega-ball goed voorspeld. Hierop is een kans van 1 : 197.221.
  • Vierde prijs: de kans om deze prijs te winnen, is 1 : 7.585. Je hebt dan 4 getallen goed, maar de Mega-ball klopt niet.
  • Vijfde prijs: 3 goede getallen plus het correcte Mega-getal. Je hebt 1 : 4.810 kans.
  • Zesde prijs: je hebt 1 : 185 kans om alleen 3 reguliere getallen goed te voorspellen. Dit levert de zesde prijs op.
  • Zevende prijs: 2 goede getallen én de Mega-ball zijn goed voor de zevende prijs. De kans hierop is 1 : 361.
  • Achtste prijs: heb je slechts 1 regulier getal goed, maar vul je wel het Mega-getal correct in? Dan is deze prijs voor jou. Je hebt 1 : 74 kans om dit voor elkaar te krijgen.
  • Negende prijs: het Mega-getal klopt. De kans is 1 : 49 dat je verder niets goed hebt. Toch heb je alsnog recht op een kleine prijs.

Wil je zelf kans maken op deze mooie prijzen van SuperLotto Plus Californië? Via theLotter kun je vanuit de hele wereld online meespelen. Dus waag gewoon eens een gokje!

SuperLotto Plus

De loterij SuperLotto Plus wordt georganiseerd in California, USA. De loterij staat bekend om zijn hoge geldprijzen. Wil jij meespelen en kans maken op flinke geldprijzen? Koop een lot voor de SuperLotto Plus California en maak kans! Krijg tijdelijk 15% korting via Loten.com wanneer je meespeelt met 5 trekkingen bij theLotter. Klik op onderstaande knop voor korting op loten!

Bekijk andere loterijen!