Meespelen met Wereldwijde Loterijen

Loterijen hebben bijna een soort magische aantrekkingskracht. Want stel je eens voor dat je de vele miljoenen wint die op dat moment in de jackpot staan. Vooral de jackpot in ‘s werelds grootste loterijen zijn vaak onvoorstelbaar hoog. Zo staat het recordbedrag in de Australische Powerball op maar liefst 80 miljoen Australische dollar (zo’n 53 miljoen euro). Klinkt veel? Bij de Amerikaanse variant van deze loterij is dit bedrag nog vele malen hoger. In 2016 viel hier namelijk de jackpot van 1,5 miljard dollar, dat omgerekend ongeveer 1,1 miljard euro is. De hoofdprijzen die in eigen land met loterijen te winnen zijn, vallen bij deze bedragen volledig in het niet. Logisch dus dat gokliefhebbers graag over de grens kijken wanneer ze op zoek gaan naar een loterij om aan mee te doen. En online heb je wat dat betreft mogelijkheden genoeg.

Meespelen met de beroemdste loterijen ter wereld

Er is geen gokspel ter wereld zo populair als de loterij. Het spel wordt ook al sinds mensenheugenis gespeeld. Zo is het bijvoorbeeld bekend dat tijdens de Chinese Han-dynastie (206 v. Chr. – 220 n. Chr.) regelmatig loterijen werden georganiseerd. De oude Romeinen konden er ook wat van. Net als de Chinezen gebruikten zij de opbrengsten van de loterijen om grote projecten mee te financieren.

Hoewel er door de eeuwen heen veel veranderd is, is geluk altijd de enige factor geweest die bepaalt wie er wint. Zelfs als je nog nooit mee hebt gedaan aan een loterij, heb je dus kans om er met de hoofdprijs vandoor te gaan. Meespelen is bovendien erg eenvoudig, want alle loterijen ter wereld werken volgens hetzelfde principe. Je koopt een formulier waar tientallen cijfers op staan en daar moet je er een aantal van selecteren. De genummerde ballen die uit de lottomachine komen, vormen dan uiteindelijk de winnende cijfers.

Ondanks dat het spel is alle landen ongeveer hetzelfde is, zijn er qua populariteit toch zeker een aantal loterijen die eruit springen. De Verenigde Staten heeft bijvoorbeeld US Powerball, Mega Millions en Super Lotto Plus California. Daarnaast wordt op het Amerikaanse continent Lotto 6/49 (Canada), Melate (Mexico) en Mega-Sena (Brazilië) gespeeld. Ben je een liefhebber van Australische loterijen? Dan ken je vast OZ Lotto, Saturday Lotto en Powerball Australië wel. Andere beroemde wereldwijde loterijen zijn Double Lotto (Israël), Goslotto 6/45 (Rusland) en de Nieuw-Zeelandse Powerball. Voor iedereen is er dus wel een geschikte loterij te vinden.

Zelf loten kopen voor wereldwijde loterijen

Lange tijd waren loterijen alleen bedoeld voor spelers uit het organiserende land zelf. Tenminste, de loten waren enkel in dat land verkrijgbaar. In feite is dat nog steeds zo, maar theLotter.com heeft daar iets slims op gevonden. In verschillende landen heeft het bedrijf namelijk kantoren waar loten worden ingekocht voor spelers uit de hele wereld. Hierdoor kun je online gewoon meespelen met de loterij van je keuze. Je hoeft dus niet meer jaloers toe te kijken hoe grote groepen mensen loten kopen in de hoop dat ze de miljoenenjackpot winnen. Jij bent gewoon één van de vele spelers die meedoet aan de volgende trekking.

Hoeveel kans heb je op de jackpot?

Het mooie van loterijen is dat iedereen evenveel kans heeft om te winnen. Al is de kans wel ontzettend klein dat jij er met de jackpot vandoor gaat. Ga je echt voor het allerhoogste bedrag? Dan loont het zich zeker om enkele populaire loterijen eens onder de loep te nemen. Want hoewel de winkans klein is, zitten er toch behoorlijk grote verschillen tussen de loterijen. Kijk maar eens naar de jackpotkansen van deze loterijen:

  • Canada Lotto 6/49: kans van 1 op 14 miljoen
  • Double Lotto Israël: kans van 1 op 18 miljoen
  • OZ Lotto Australië: kans van 1 op 45 miljoen
  • Mega Millions: kans van 1 op 258 miljoen
  • De Amerikaanse Powerball: kans van 1 op 292 miljoen

Even ter vergelijking: de kans op de jackpot in de Nederlandse Staatsloterij is 1 op 2,7 miljoen. In de wereld van de loterijen werkt het vaak wel zo dat hoe hoger de gemiddelde jackpot is, hoe kleiner de kans is dat je hem wint. Maar áls je dan wint, mag je je dan ook meteen steenrijk rekenen. Wanneer je alle cijfers op het formulier goed hebt, wil dat overigens niet zeggen dat het complete jackpotbedrag van jou is. In het verleden waren er vaak meerdere winnaars die de jackpot onderling moesten verdelen. Al blijven er bij de grootste loterijen ter wereld dan nog steeds gigantische geldbedragen over.

Laat je kansen op winst stijgen

Soms is het slim om je krachten te bundelen. En dat geldt zeker voor deelnemers van loterijen. Via theLotter.com kun je bij alle grote loterijen ter wereld meespelen met een groepsspel. Daarvoor hoef je zelf echt geen groep met collega’s, vrienden of clubgenoten te mobiliseren. Je kunt je namelijk gewoon aansluiten bij een bestaande groep met liefhebbers van buitenlandse loterijen. Van al het geld dat wordt ingelegd, worden er dan meerdere loten gekocht. Hoe meer loten er zijn, hoe meer cijfercombinaties er zijn waarmee de groep meespeelt. Dit is dus een eenvoudige manier om je kans op winst te laten stijgen. Heeft jouw groep een winnende combinatie in handen? Bedenk je dan wel dat je de prijs moet delen met al je groepsgenoten. Het is daarom hopen dat al die loten gezamenlijk een flink geldbedrag opleveren.

Slim meespelen op jouw eigen manier

Als loterijliefhebber heb je een eigen manier van spelen. Misschien vul je standaard dezelfde serie geluksnummers in. Of wellicht laat je je graag leiden door de quick pick functie, waarbij de cijfers willekeurig voor je worden ingevuld. Het is maar net wat voor jou werkt.

Wie vaker meespeelt, heeft waarschijnlijk al wel een favoriete loterij gevonden. Maar door het grote aanbod zie je gemakkelijk iets over het hoofd. Daarom kun je bij theLotter ook kiezen voor The Big of The Smart functie. Bij The Big speel je automatisch mee met de loterij met de hoogste jackpot. Want als je wint, doe je het graag meteen goed. Bij The Smart wordt dan weer gekeken naar de loterijen met de gunstigste kosten-batenverhouding. Ook andere websites als Lottosend bieden tal van opties voor het meespelen in wereldwijde loterijen. Geluk is natuurlijk een belangrijke factor bij wereldwijde loterijen, maar er zijn wel degelijk slimme manieren waarop je het gokken aan kunt pakken.