Wiskundige wint 26 miljoen in de loterij in 9 jaar tijd

26 miljoen in de loterij winnen in 9 jaar tijd een fabel? Een wiskundige uit Amerika liet zien dat het echt kon. Hij ontdekte namelijk een foutje in de loterij en wist zo een aantal mooie geldprijzen te ontvangen.

Wiskundige kraakt loterij

Jerry Selbee is inmiddels 80, maar zijn carrière als wiskundige is hij nog lang niet vergeten. Hij wist rijk te worden door een fout in de loterij. Hij ontdekte de fout in de logica van het systeem in 2003. In de staatsloterij van Michigan was een Winfall-loterij opgenomen. Hierbij bleef de jackpot niet oplopen tot er een of meer spelers waren die alle 6 de cijfers hadden. Als de jackpot 5 miljoen bedroeg, kwam de ‘roll-down’-week. In deze week werd al het geld dat in de loterij zat, verdeeld over degenen met 3, 4 of 5 goede cijfers. Jerry speelde dan ook alleen maar mee in de roll-down-weken. Hij had uitgerekend dat hij voor elke investering van 1100 dollar 1900 dollar terugverdiende. In eerste instantie kocht hij loten in voor 3600 dollar en hij won daarmee 6300 dollar. Vervolgens won hij met een inzet van 8000 dollar 15700 dollar. Daarna heeft hij het aan zijn vrouw verteld.

Ze maakten samen een plan en richtten een bedrijf op om het allemaal goed te laten verlopen. Vrienden en familie mochten ook mee investeren. Voor honderdduizenden werd er dan ook meegespeeld in de loterij. Daarna werd de winst uitgeteld. In 2005 stopte de Winfall-loterij in Michigan echter. Maar dat bleek geen probleem voor het stel. Ook in Massachusetts bestond een Winfall-loterij. En Jerry kwam erachter dat ze ook daar altijd zouden winnen. In totaal wonnen ze maar liefst 26 miljoen dollar. 8 miljoen dollar daarvan was winst. Via het bedrijf dat ze opgericht hadden, betaalden ze de belastingen. In 2011 kwam het verhaal echter aan het licht. The Boston Globe werd getipt over enorm hoge bedragen die ingezet werden in bepaalde weken. Jerry en zijn vrouw waren echter volkomen legaal bezig en genieten nu dus van een prima pensioen.

Kraak jij de loterij?

Zie jij ook een gat in het systeem van de loterij? Of wil jij eens proberen of je de loterij kunt kraken? Speel dan nu online mee via TheLotter en maak kans op geweldige geldprijzen. Je kunt loten kopen bij diverse bekende loterijen, zoals SuperEnalotto en Mega Millions. Wacht niet langer en koop je loten online!

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie